Alzheimer hastalığının doğal ilacını sürekli çöpe atıyormuşuz! Hastalığa dur diyerek hafızayı güçlendiriyor

Son dönemlerde sıklıkla görülen hastalıklardan aizheimer için doğal ilaç önerisi geldi. Hastalığa dur diyerek kullanılan bu besin her gün çöpe atılıyor. Nörodejeneratif hastalıkların temelini oluşturan beyin hücrelerini koruma potansiyeline sahip o çare haberimizde.

Alzheimer hastalığının doğal ilacını sürekli çöpe atıyormuşuz! Hastalığa dur diyerek hafızayı güçlendiriyor

Alzheimer ve Parkinson gibi durumların temelini oluşturan beyindeki belirli bölgelerde nöron kaybına katkıda bulunacağı bilgisi verildi. Alzheimer ilerlemesinin belirlenmesiyle gösterge olan beyin plakları oluşturuluyor. Yapılan araştırmalar üzerine hücre örnekleriyle CACQDs'nin serbest radikalleriyle uzaklaşırken amiloid oluşturularak proteinlerin birikimini engeller.

alzheimer hastalığı

Antioksidan özellikleriyle polifenol bileşeni bulunurken kan beyin bariyerlerinde nüfuz edilme yeteneğiyle hücre koruması gerekirken beyine olan etkiler şekillenerek önemli rol oynar. Eylül ayıyla beraber yeşil kahve çekirdeklerinde bulunan trigonellin bileşeni, yaşlanan beyinlerde hafızayı ve bilişsel fonksiyonu koruma potansiyeli sağlamaktadır. Bu madde sayesinde hastalığın ilerlemesine engel olarak kritik noktada hastalar kurtuluyor.