Aloe Vera Suyunun Bu Faydalarına İnanamayacaksınız!

Kalın, jel benzeri maddesiyle bilinen sulu bir bitki olan Aloe vera, çeşitli sağlık yararları için yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Aloe Vera Suyunun Bu Faydalarına İnanamayacaksınız!

Topikal uygulamalarının yanı sıra aloe vera suyu, potansiyel terapötik özelliklerinden dolayı bir sağlık içeceği olarak popülerlik kazanmıştır. İşte Aloe Vera suyunun inanılmaz faydaları...

Aloe'nin İçten ve Dıştan Potansiyel Faydaları

Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'ne göre, bitkinin ekstrakte edilmiş suyunu içeren aloe, sedef hastalığı ve diğer cilt sorunlarının yanı sıra kabızlık ve diyabet gibi iç sorunlar üzerindeki potansiyel etkileri açısından incelenmiştir. Merkez ayrıca potansiyel anti-enflamatuar ve antioksidan etkileri gösteren çalışmaları da not ediyor. American College of Angiology gibi diğer kurumlar, kalp rahatsızlıkları için potansiyel ilerlemeler bildirirken, diş ve ağız sorunları üzerinde çalışanlar da ağız hastalıkları ve durumlarını tedavi etme ve ilaç tedavisine yönelik potansiyel faydalardan bahsediyor.

Diş Prosedürleri ve Ağız Koşulları
Aloe suyunu içmeden önce biraz çalkalamak, ağzınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. "Journal of Indian Society of Periodontology" tarafından yapılan bir araştırma, diş taşı temizliği ve kök düzeltme işlemi uygulanan kişilerin periodontal ceplerine aloe verdi. Yeniden kontrollerde, diş prosedürlerinden sonra iyileşme için yerel bir tıbbi tedavi olarak aloe'yi önermek için yeterli periodontal iyileşme bulundu. "Klinik ve Deneysel Tıptaki Gelişmeler" dergisinden yapılan bir başka araştırma, aloe'nin yaygın bir ağız hastalığı olan oral liken planusu iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

Kalp Hastalığı ve Diyabet Vaadi
Amerikan Anjiyoloji Koleji 26. yıllık toplantısında aloe'nin kalp hastalığı ve diyabet üzerindeki potansiyel etkisi hakkında bir rapor sundu. Ateromatöz kalp hastalığı veya şeker hastalığından mustarip beş bin hasta aloe vera ve psyllium tüketmeye başladı, bu da serum trigliseritlerinde, lipidlerde ve toplam kolesterol seviyelerinde dikkate değer bir düşüşe neden olurken, yüksek yoğunluklu kolesterol - "iyi kolesterol" - arttı. Şeker hastalarında kan şekeri seviyeleri de düzeldi ve hastalar ilaç kullanımını azaltabildiler.

Uyarılar ve Potansiyel Riskler
Aloe vera suyu, topikal jel versiyonlarından oldukça farklıdır, bu nedenle etiketin bir besin takviyesi veya meyve suyu olarak kullanıldığını belirttiğinden emin olun. Takviyeler, ilaçlarla aynı titiz testlerden geçmez, bu nedenle güvenlik seviyeleri bilinmemektedir; American Cancer Society'ye göre tüketim ilaçlar, şifalı bitkiler veya yiyecekler gibi diğer maddelerle etkileşime neden olabilir. Bildirilen bazı yan etkiler, birkaç haftadan uzun süre aloe suyu içen kişilerde gastrointestinal rahatsızlık, elektrolit dengesizliği ve karaciğer iltihabını içerir. Herhangi bir takviyede olduğu gibi, önce doktorunuza danışın.