Ağız kokusundan şikayetçi olanlar mutlaka denesin! 1 yemek kaşığı ile gargara yapmak kokuyu bitiriyor

Ağız kokusu birçok kişinin bazı zamanlarda karşılaştığı sorundur. İşte ağız kokusundan anında kurtulmanın doğal bir yolları..

Ağız kokusundan şikayetçi olanlar mutlaka denesin! 1 yemek kaşığı ile gargara yapmak kokuyu bitiriyor

Ağız kokusu genellikle ağız-diş sağlığı, beslenme, genel sağlık, kişisel hijyen gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Ağız kokusundan dolayı kendini kötü hisseden kişiler çözüm arıyor. Pek çok insanın karşılaştığı bu sorunu aşmanın doğal yolları var.

"1 yemek kaşığı kadar tarçınla gargara"

Tarçın ile bal, ağzınızı dezenfekte edip temizleyebilecek antibakteriyel özelliklere sahiptir. Limon ayrıca ağzınızdaki pH seviyelerini dengeler. Ayrıca, ağız florasının üstünde bakteri yok edici etkiye sahip asitler de içerir.

ğız kokusundan anında kurtulmanın doğal yolları

Tarçınlı, limonlu gargara nasıl yapılır?

İki adet limonun suyunu sıkın. Daha sonra hava geçirmeyen bir kabın içine dökün.

Yarım yemek kaşığı tarçın tozu ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Son olarak 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatıp iyice çalkalayın.

1-2 yemek kaşığı kadar aldığınız karışım ile dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulama yapın. Daha sonra ağzınızı temiz suyla çalkalayın.

Tarçınlı Gargaranın Faydaları

Ağızda oluşan bakterileri yok etmeye yardımcıdır. Ağız kokusunu ortadan kaldırır.

Diş eti sağlığına destek verir. Ağızdaki pH dengesini korur.

İşte ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacak bazı doğal yollar..

ğız kokusundan anında kurtulmanın doğal yolları

Dişlerinizi ve dilinizi temizleyin: Her sabah ve her gece dişlerinizi fırçalayın. Diş ipi ve dil temizliği de ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olabilir.

Limon suyu: Ağızdaki bakterilerle savaşan limon suyu ağız kokusundan kurtulmaya yardımcı olur. Bir bardak suyun içine birkaç damla kadar limon suyu ekleyerek gargara yapabilirsiniz.

Nane: Çok basit yöntem olarak görülen nane de, nane yapraklarını çiğnemek ya da nane çayı içmek ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Elma sirkesi: Ağız kokusunu azaltmak için 1 çay kaşığı kadar elma sirkesini bir bardak suyun içine koyun ve bu karışımla gargara yapın.

Tarçın: Tarçın ağız kokusunu maskeleyebilir. Tarçın çubuğunu çiğnemek ya da tarçın tozu kullanmak ağız kokusu sorunuza yardımcı olabilir.

Mayısdanoz: Taze maydanoz yapraklarını çiğnemek ağız kokusunu azaltır.

Siyah ya da yeşil çay: Siyah ya da yeşil çay ağızda oluşan bakterilerle savaşır ve ağız kokusunu azaltır.

Zencefil: Çiğ zencefil çiğnemek ya da zencefil çayı içmek ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olur.

Su tüketimi: Yeterli miktarda su içmek ağız kuruluğunu önler. Ayrıca tükürük üretimini artırır ve ağız kokusunu azaltır.

Ağız Kokusunun Nedenleri

Ağız kokusunun çeşitli nedenleri olabilir. Ağız kokusunun yaygın nedenleri şunlardır:

Dişler ve periodontal hastalık: Diş eti iltihabı, çürükler ve diğer diş problemlerinin ağız kokusuna neden olabileceği söylenmektedir.

Ağız kuruluğu: Tükürükler, ağızdaki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Ağzınız kuruduğunda tükürük salgısı azalır, bakterilerin çoğalmasına ve ağız kokusuna neden olur.

Sigara içmek ve alkol içmek: Sigara içmek ve alkol almak ağız kokusuna sebep olabilir.

Bazı yiyecek ve içecekler: Ağız kokusuna soğan ve sarımsak gibi besinlerin yanı sıra baharatlı yiyecekler ile bazı içecekler de neden olabilir.

Diyabet, böbrek hastalığı ve karaciğer hastalığı gibi bazı sağlık sorunlarının da ağız kokusuna neden olabileceği uzmanlar tarafından söylenmektedir.

Ağız kokusunu önlemek için ne yapabilirsiniz?

Ağız kokusunu önleyebilmek adına bu önerileri uygulayın;

Dişlerinize ve diş etlerinize düzenli olarak bakım yapmalısınız. Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamalısınız. Günde en az bir defa da dişlerinizi diş ipiyle temizlemelisiniz.