Acilen Tüketmeyi Bırakmanız Gereken Kansere Neden Olan 7 Yiyecek

Gıda, tüm insanların sağlığında çok önemli bir rol oynar. Önemli sağlık yararları sunan ve farklı hastalıklara karşı vücudun koruyucusu görevi gören sağlıklı besinler vardır.

Acilen Tüketmeyi Bırakmanız Gereken Kansere Neden Olan 7 Yiyecek

Bununla birlikte, vücuda kanser kadar ciddi hastalıklara neden olabilecek tehlikeli sonuçlar verebilecek birçok sağlıksız yiyecek de vardır.

Kanserojen besinler pek çok beslenme düzeninde yer alıyor ve birçok insan bu besinleri tüketerek kendi sağlıklarına verdikleri zararın hâlâ farkında değil. Bu yazıda, diyetinizden çıkarmanız gereken bu tür yüksek kanserojen 7 gıdayı açıklayacağız.

1. Mikrodalga Patlamış Mısır

Birçok insan en sevdikleri filmi izlerken patlamış mısır yemekten keyif alır. Ancak evde kendi patlamış mısırınızı sadeyağ veya hindistancevizi yağı ile yapmak çok daha iyi ve sağlıklı bir seçenektir. Bununla patlamış mısırları sağlıklı bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz, ancak bunu yalnızca organik patlamış mısır taneleri kullanıyorsanız yapabilirsiniz. Ayrıca sinema salonlarında patlamış mısır satın almaktan kaçınmalısınız çünkü bunlar kanser yapıcı olma olasılığı bulunan yağlayıcı madde içerirler.

Kansere Neden Olan Ajan: Mikrodalga işlemi sırasında torbaların içinde bulunan maddelerden perflorooktanoik asit oluşturulur.

2. Kurutulmuş Dana Eti

Bu atıştırmalık, kanser gelişimine yol açabilen nitritler içerir. Bu maddeler diğer birçok gıdada bulunur, ancak kurutulmuş sığır etinde diğer birçok gıdaya göre ons başına çok daha fazla bulunur.

Bu nedenle, merdane ile ince açılmış ve fırında en düşük sıcaklıkta saatlerce pişirilmiş, otla beslenmiş kıymayı kullanarak kendi kurutulmuş etinizi yapmalısınız.

Kanser Yapan Ajan: Kurutulmuş ette bulunan nitritler kanser gelişimi ile ilişkilendirilir ve kurutulmuş ete rengini vermek ve aylarca taze kalmasını sağlamak için eklenir.

3. Konserve Gıdalar

Konserve yiyeceklerin içerdiği BPA'ların kansere neden olup olmadığı ve bu maddelerin konservelerin içerdiği yiyeceklere geçip geçmediği uzun süredir tartışılıyor. Bu nedenle, taze veya dondurulmuş yiyecekleri tercih etmeli veya BPA içermeyen konserve yiyecekler almalısınız.

Kanser Yapan Ajan: Bisfenol-A .

4. GDO'lu Gıdalar

GDO ile işlenmiş gıdalar, kansere neden olduğu ve diğer birçok hastalığın gelişmesine yol açtığı gösterilen herbisitler ve böcek ilaçları içerir. Bu kimyasallar yemekten önce durulanamaz. Yiyeceklerinizin GDO'suz olduğundan emin olmak için %100 organik veya üzerinde “GDO Olmayan Proje Onaylı” mührü bulunan yiyecekleri tüketmeye çalışın.

Kansere Neden Olan Ajan: herbisitler ve böcek ilaçları.

5. Kola

Cola, sodaya kahverengi rengini veren Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu içerir. Bu kimyasalın şu anda vücudunuzda bulunan kanser hücrelerini beslediği kanıtlanmıştır.

Kansere Neden Olan Ajan: Binlerce kişide kanser gelişimi ile doğrudan bağlantılı olan 4-MI (4-metilimidazol).

6. Diyet Yiyecekleri

Genel olarak, diyet gıdaları, kanser gelişimi ile ilişkili olan yapay tatlandırıcılar içerir. Ayrıca bu maddelerin vücut üzerinde toksik etkisi vardır.

Kanser Yapan Ajan: En yaygın kullanılan yapay tatlandırıcı olan ve yıllardır kanser gelişimi ile bağlantılı olan aspartam. Ancak FDA, bu teoriyi destekleyecek yeterli kanıt olmadığını iddia ediyor.

7. Kızarmış Atıştırmalıklar

Kızarmış atıştırmalıklar kesinlikle lezzetlidir ama aynı zamanda kanserojendir. Bu atıştırmalıklar daha önce çıtır çıtır olması için tıpkı patates kızartması gibi derin yağda kızartılmıştır. Bu süreçte sonunda tükettiğimiz kanser yapıcı maddeler oluşur.

Kansere Neden Olan Ajan: Gıdaların yüksek sıcaklıklarda kızartılmasından üretilen bir madde olan Akrilamid'in metabolik bir ürünü olan glisidamit. Bu madde yüksek derecede kanserojen olarak kabul edilir.