81 Şehirde Ücretsiz Maske Dağıtımı İçin Tarih Açıklandı (Sms ve Reçetem ile Maske)

81 şehirde eczanelerde maske dağıtımına ilişkin açıklama geldi. TEB Başkanı Çolak, 31 şehirde dağıtımların eczaneler aracılığıyla devam ettiğini , diğer şehirlerde hafta sonuna doğru maske dağıtımının başlayacağını söyledi.

81 Şehirde Ücretsiz Maske Dağıtımı İçin Tarih Açıklandı (Sms ve Reçetem ile Maske)

81 şehirde maske dağıtımı için açıklama.

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak bir açıklama yaptı. Koronavirüs pandemisi sonrası ilk olarak İstanbul ve Ankara 'da maskeler Eczanelerde dağıtılmaya başlandı. Daha sonra ise maske dağıtımı yapılan şehirlere diğerleri de eklendi. Bursa, Konya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir, Kayseri, Balıkesir, Mardin, Van, Tekirdağ ve Malatya'nın da olduğu 31 şehirde maske dağıtımı eczaneler aracılığıyla yapıldı. 

Ankara 'da 2 binden fazla eczaneye 8 milyon maske verildiğini , İstanbul 'da 10 gündür yapılan dağıtımda başta her gün 500 bin maskenin daha sonra her gün 2.5 milyon maskenin vatandaşlara ulaştırıldığını söyleyen Çolak "10 günde her gün İstanbul'a 500 bin maske dağıtılıyordu, sonra 2,5 milyona çıktı. 1 milyona yakın maske de Ankara'ya geliyordu. Perşembe günü 31 ile gitti. Dün itibarıyla o illerimizde maske sorunu yok ve SMS'leri atılmış durumda. Diğer illerde de bugünden itibaren gönderilmeye başlanacak. Bu hafta sonuna doğru da diğer illerde maske sorunu kalmayacak" dedi. 

Corona virüsü salgını sürecinde bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminlere olan talebin ilk günlere nazaran azaldığını belirten Çolak, söyle konuştu:

* Diğer ilaçlara talepler coronanın ilk günlerinde olmuştu. Eczanelere de insanlar geliyordu. Daha sonra 3 aylık tedaviler başlayınca, 65 yaş üstü ve 20 yaş aştı vatandaşların evlerinde izolasyona başlamasıyla eczanelerimizde yoğunluk azaldı.

* Maskeyle birlikte eczanelerimizde çok fazla sirkülasyon var. Başka ilaçlara talepler bir süre önce vardı; ama şimdi yok. Bilim insanlarının medyaya çıkması, vatandaşımızın biraz daha ilaca ve diğer ürünlere daha ciddi yaklaşımını sağladı.

Çolak, eczane çalışanlarının corona virüsü salgınına karşı gerekli tedbirleri aldığına dikkati çekerek, "Bu uzun süreli bir iş. Ne kadar süreceğini tam bilmiyoruz. Eczane çalışanlarımızın önlüğe, tuluma ihtiyacı var. Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda beklentimiz var. Eczane çalışanlarımıza koruyucu ekipman konusunda destek istiyoruz. Eczane çalışanlarımıza belirli aralıklarla test yapılmasını istiyoruz. 10 günde bir kontrol edilmelerinde yarar var. Önümüzdeki süreçte açılacak ekonomik paketin içinde eczacılarımızın da yer almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

81 ŞEHİRDE MASKE DAĞITIMI

Çolak açıklamasının devamında "Bu hafta sonuna doğru da diğer illerde de maske sorunu kalmayacak"  dedi.

NASIL ALINACAK? REÇETEM MASKE KAYDI

Maskeler ,i mesaj sonrası gidilip alınacak. Öte yandan ENabız 'da bulunan Reçetem sisteminden de kayıt yapılıyor. 

Eczanelere gönderilen resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

Sağlık Bakanlığı tarafından eczanelerimizde ücretsiz dağıtılmak üzere maskeler depolar aracılığı ile eczanelerimize ulaştırılmaya başlanmıştır. Maskelerin dağıtımı "Reçetem" sistemi üzerinden yapılacaktır.

* 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecektir.
* Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecektir. Eczacılarımız, bu kodu Reçetem Sisteminde açılmış olan yeni butona girecektir.

Tanıtım ve kayıt videosu şu şekilde:

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA