2022 Anestezi Doktoru, Hemşiresi ve Teknikeri Maaşı Ne Kadar?

Tam da üniversite sınav sonuçlarının belli olduğu ve üniversiteye yerleştirmelerinin olduğu haftadan sonraki süreç içerisinde adaylar tarafından en çok merak edilen konuların başında anestezi doktoru, hemşiresi ve tekniklerinin ne kadar maaş aldığı olmaktadır.

2022 Anestezi Doktoru, Hemşiresi ve Teknikeri Maaşı Ne Kadar?

Anestezi doktoru, teknikeri ve hemşiresi birbiriyle karıştırılan meslek grupları arasında yer almaktadır. Hepsinin görevi birbirinden ayrıdır. Bu sebeple anestezi maaşları da buna bağlı bir şekilde farklılık göstermektedir. Maaşlarda kişinin kıdem ile derecesi ne kadar maaş alınacağını gösterir. Anestezi mesleğini seçmek isteyen pek çok adayın kafa karışıklığı yaşadığı konular arasındadır. 

Anestezi doktoru, teknikleri ile Hemşiresi ne  kadar maaş alıyor? 2022 maaşları ile alakalı bilgilere ulaşmak için haberimize göz atabilirsiniz.


Anestezi Personeli Ne İş Yapar? 
Anestezi cerrahi müdahale öncesinde hastanın ameliyata problemsiz ve güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlayan personel dit. Anestezi doktoru, hemşiresi ile teknikerinin farklı farklı görevleri vardır. Bunların en başında ameliyat öncesinde hastayı ameliyata hazırlama işlemini yapmak yer alıyor. Anestezi dalında maaşları kıdem, derece ile sektöre göre değişiklik göstermektedir.

Anestezi Maaşları 2022 Ne Kadar?

Anestezi maaşları kişinin kıdem, derece ile çalıştığı sektöre göre değişiklik göstermekle beraber görevler ile kıdemler birbirinden farklılık gösterir. Bu sebeple maaşlar da aynı olmuyor. Doktorlar daha çok maaş alırken anestezi ile teknikerler, daha az maaş alıyor.


2022 Anestezi Doktoru Maaşı Ne Kadar?

Anestezi teknisi olmak amacıyla 2 yıllık bir önlisans programları mezun olmak yeterli iken anestezi doktoru olmak amacıyla 6 yıllık tıp fakültesindeki eğitimin tamamlanmasından sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girmek suretiyle 4 yıl boyunca uzmanlık eğitiminin alınması gerekir. Anestezi doktorunun maaşımı sebeple teknikere göre fazladır. Anestezi doktorlarının maaşları en düşük 16.000 TL olurken en yüksek 50 bin TL'ye kadar çıkmaktadır.

Anestezi Teknikeri Maaşı 2022 Ne Kadar?

Anestezi teknikeri mesleğine yeni başlayan biri ortalama 8.500 TL civarında maaş alırken, uzun yıllar boyunca çalışan, evli ve çocuklu olanlar ise 10.500 TL ile 12.000 TL arasında maaş aşılmaktadır.


2022 Anestezi Hemşiresi Maaşı Ne Kadar? 

Meslek hayatına yeni atılan bir anestezi hemşiresinin aldığı en düşük maaş 7000 TL iken en yüksek maaş ise 11.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.