2 Yaşında Çuvaldız İğne Yuttu-68 Yaşında Ameliyat Oldu

İzmir 'de meydana gelen olayda bir kadın bağırsak fistülü şikayeti ile hastaneye gitti. Ancak kadının 2 yaşında yuttuğu ve hala karnında olan 2 iğne tespit edildi.

2 Yaşında Çuvaldız İğne Yuttu-68 Yaşında Ameliyat Oldu

68 yaşında olan Raziye Yıldırım bağırsak fistülü şikayeti ile hastaneye gitti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne giden ve şikayetini aktaran kadının, ameliyat öncesi çekilen röntgenlerinde 2 yabancı cisime rastlandı. Doktorlar, bu yabancı cisimleri farkeden doktorlar, bu cisimlerin iğne olduğunu ve ameliyatla çıkarılması gerektiğini söyledi. Öte yandan yaşlı kadının geriye doğru çekilen röntgenlerine bakan doktorlar, 1 yaşında yutulan iğneler nedeniyle daha önce ameliyat geçirdiği öğrenildi. Hemen ameliyata alınan yaşlı kadının batın bölgesinden 2 adet 5 cm uzunluğunda iğne çıkarıldı.

67 yaşındaki kadının batın bölgesinden iğneleri çıkaran Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Er, bu iğnelerin 2 yaşındayken yutulduğunu söyleyerek, "Hastanın 2 yaşındayken iğne yuttuğunu ve 2 yaşında bu ameliyatın yapılıp iğnenin çıkarıldığını öğrendik. Ameliyat yerinden safralı bir akıntı geldiğini fark edip tedavi amaçlı hastanemize gelince 2 tane daha çuvaldız tarzı iğnenin olduğunu gördük. Bağırsak fistülünü tedavi etmek ve aynı zamanda iğneleri çıkarmak için ameliyata aldık kendisini. Batında iğnelerin yerini bulduk ve çıkardık. 5’er santimetrelik 2 iğne vardı. Şuanda genel durumu iyi bir sıkıntısı yok. Sulu gıdalara başladık. 3-4 gün sonra da taburcu edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞİN İLGİNCİ DE

Op. Dr. Er, açıklamasının devamında ise, "İşin ilginci de 66 yıldır orada iğnelerin korunmuş olması” dedi.

2 yaşındakyken iğneleri yuttuğunu, o gün kendisine amcasının baktığını söyleyen Raziye Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Amcam, anneme 'ben bu çocuğu durduramıyorum, ağlıyor' demiş. Annem karnıma bir bakmış içinde iğneler var. Annem bağırmış, ben de iğneleri karnımın içine sokmuşum. Annem o sırada bayılmış. Dedem ve babaannem beni hastaneye götürmüş. İğnelerin 1 tanesini 2 yaşındayken çıkarmışlar diğeri de şimdi çıktı. Allah'a şükür şimdi iyiyim. Dedem 2 yaşındayken çıkarılan iğneyi gelin olurken bana gösterdi, 'kızım seni bundan kurtardık’ diye. İğneyi cüzdanında saklıyormuş”

Kamubulteni.com | Ankara