0-12 aylık bebeği olanlar dikkat! Çocuğunuza bunu sakın içirmeyin

Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlayan ve hücreleri yenileyen meyve sularını dikkatli tüketilmesi öneriliyor. 1 yaşının altındaki çocuklara verilmemesi konusunda uyarılar yapıldı.

0-12 aylık bebeği olanlar dikkat! Çocuğunuza bunu sakın içirmeyin

Enerji veren, hücre yenileyen ve bağışıklık sisteini güçlendiren meyvelerin suları lezzetli olurken faydaları ise saymakla bitmiyor. Meyveden birçok farkı bulunan suları ise tüketilmesi konusunda uyarı yapılıyor. Meyve sularındaki organik asitler midenin mukozasında tahrişe neden olmaktadır.

MEYVE SULARINI EVDE HAZIRLAYIN
Meyve suyunun hazır olmaması konusunda uzmanlardan uyarılar gelirken kendi hazırladığınız meyve suları kan şekerini dengelemektedir. dikkat edilmesi gereken meyvenin posaları olurken bağırsakları ise dengeye tutmaktadır. Harvard Ünivesitesi'nde bilim adamları günde bir bardak ya da daha fazla doğal meyve suyunun çocuklarda ve yetişkinler için aşırı kilo alma riskine yol açar.

meyve suyu
GÜNDE 2 BARDAK PORTAKAL SUYU
Gün içeriside iki üç portakal yenmesi önerilirken iki ya da üç meyve suyu oldukça sağlıklıdır. Aynı gün içinde iki bardak tüketildiğinde 6 portakalın kalorisini emmiş olur. Kan şekeri düzeyleri üzerinde etkileri oluşurken meyveler doğal olarak bir şeker frutoz içerir. Meyve suyu kan şekerinin hızla yükselmesine neden olurken insülün direnci, metabolik sendrom, diyabet ve obezite gibi sağlık sorunları yaşanabilir.

SU TÜKETİMİN YERİNİ TUTMAZ
Uzmanlar tarafından su tüketimine ayrı parantez açarken meyve ya da sebze sularının su yerine sağlıklı bir alternatif olarak görülmediği belirtildi. Beslenme uzmanları 1 yaşın altındaki bebeklerin meyve suyu tüketmemesi öneriliyor. 1-3 yaş arası çocuklar gün içerisinde yarım bardak 4-6 yaş arası çocuklarda meyve suyu tüketimi bardağın dörtte üçü ile sınırlandırır.