Yönetmelik Değişti: O Memur Alımı da Sözlü Mülakat ile Olacak

Adalet Akademisi bünyesine yapılacak koruma ve güvenlik personeli alımında yönetmelik değişti. Bundan sonra yapılacak alımlarda KPSS şartı istenecek ve adaylar sözlü mülakata alınacak.

Yönetmelik Değişti: O Memur Alımı da Sözlü Mülakat ile Olacak

Adalet Akademisi 'ne kamu personeli alımı için karar.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayınlandı. Yayınlanan karar "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" başlığı ile duyuruldu. 

Yayınlanan karar şu şekilde;

Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe ek 8 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

"Ek Madde 9- Türkiye Adalet Akademisinin koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavdaki bşaarı sırasına göre , 10/7/2003 tarihli 25164 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı MEmur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmelliği hükümleri kıyasen uygulanmak suretiyle, Akademi tarafındna atama yapılır."

ADALET AKADEMİSİ 'NE KPSS ve SÖZLÜ MÜLAKAT İLE ALIM OLACAK

Yayımlanan bu karara baktığımızda Adalet Akademisi bünyesine yapılacak koruma ve güvenlik görevlisi alımında KPSS şartı aranacağı , başvuru yapacak adaylar arasından adalet akademisine personel alımı yapılacağına yer verildi. 

Alımda KPSS sıralamasına girenler sözlü mülakata alınacak. 

ADALET AKADEMİSİ PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN