Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu (Vedat Bilgin Kimdir , Nerelidir?)

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atandı.

Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu (Vedat Bilgin Kimdir , Nerelidir?)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atama yapıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 nci ve 13 üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşanlığı Başdanışmanlığı görevine Prof. Dr. Vedat BİLGİN 'in atamasının yapıldığına yer verildi.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

1954 yılında Bayburt 'a bağlı Aydıntepe ilçesinde doğan  Bilgin ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı ve 1974 senesinde Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi 'nden başarı ile mezun oldu. Lisans eğitimini dereceyle bitiren Bilgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

1982 senesinde asistanlık sınavını kazanan ve Selçuk Üniversitesi'ne Prof. Dr. Erol Güngör 'ün asistanı olarak çalışmaya başlayan Bilgin, hocasının vefatı ile birlikte 1984 senesinde yeniden sınava girdi ve Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreva başladı.  Devamında öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Bilgin, Türkiye Günlüğü Dergisi Kurucu Yönetiminde görev üstlendi ve 1995 senesinde İngiltere'de York Üniversitesi'nde post-doktora çalışması gerçekleştirdi.

2000 senesinde Başbakanlık Başdanışmanı görevinde çalışan ve  TCDD Genel Müdürü görevini yapan Bilgin, bu dönemde Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini yaptı.  Ayrıca Türkiye'de ilk hızlı tren olan Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini 2002 yılında yaptı. 2003 senesinde bu görevinden kendi isteğiyle istifa eden Bilgin, üniversitedeki görevine tekrar döndü.

AHMET DAVUTOĞLU 'NUN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Prof. Dr. Bilgin, 2011 senesinde bu 2015 senesine kadar Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını devam ettirdi aynı zamanda 2014 senesinden 2015 senesi arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görev üstlendi.

Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Ankara milletvekili olarak TBMM'ye giren Bilgin, tekrarlanan Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara ikinci bölge milletvekili olaral seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olan Bilgin, ayrıca 26. dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara