Uçak Yolculuğu Yapanlar Dikkat: 2603 TL Cezası Var

Uçak yolculuğu yapan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada , kurallara uymayan yolculara kesilecek cezaların ne kadar olacağına yer verildi.

Uçak Yolculuğu Yapanlar Dikkat: 2603 TL Cezası Var

Uçakta telefonunu kapatmayana ceza.

Bilindiği üzere uçaklarda telefonalr kapatılıyor. Uçak modu olan telefonlarda ise telefonun durumu uçak moduna getiriliyor. Ancak haberlerde sık sık karşılaştığımız durumlardan biri , telefonların kapatılmaması durumu. Telefonunu uçak yolculuklarında kapatmayan ya da uçak moduna almayanlara verilecek cezalarla ilgili resmi yazı yayımlandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda , uyarı yapılmasına rağmen elektronik cihazlarını çalıştırmaya devam eden yolculara , emniyet kemerini takmayanlara, yerine oturmayanlara, başüstü dolabını kapatmayanlara, başka yolcu ile ya da kabin personelleri ile tartışmaya devam edenlere, kabin görevlilerinin görevlerini yapmasına engel olanlara, yolcular veya kabin ekibindeki personellere hakaret eden, küfür eden, sözle tacizde bulunanlara, kabin personelleri tarafından verilen talimatlara uymayanlara, uçuş kartında yazan kurallara uymayanlara 2 bin 603 TL para cezası kesilecek. 

Cep telefonlarını kapatmayan ya da uçak moduna almayanlar da 2 bin 603 TL para cezası ödeyecek.

İşte uçak yolculuklarındaki cezalar: