Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 Kamu Personeli Alımında Değişiklik Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 sözleşmeli kamu personeli alımı başvurusu 15 Mayıs 2020 günü başlayacak. Personel alımına sayılı günler kala bir açıklama geldi ve değişiklik yapıldığına yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 Kamu Personeli Alımında Değişiklik Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 personel alımında değişiklik yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Bakan Pakdemili ,  bin 153 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağını söyledi ve "2 bin 153 sözleşmeli personel istihdamı için başvuruları 15-22 Mayıs'ta alacağız." dedi.

KPSS TERCİHLERİ İLE ATAMA YAPILACAK

2 bin 153 sözleşmeli kamu personeli alımı , KPSS tercihleri ile yapılacak. ÖSYM tarafından yayımlanacak KPSS tercih kılavuzuna göre atamalar yapılacak.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı ve 2 bin 153 sözleşmeli personel alımında bazı adayların başvuru yapmaması için ek madde yürürlüğe girdi.

Bu ek madde şu şekilde:

"Tarım ve Orman Bakanlığınca,  2020 yılı içerisinde bu Esaslar kapsamında ÖSYM Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmaz"

Bu madde daha önce Bakan Pakdemirli tarafından açıklanmıştı. Karar Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Tarım Bakanlığı KPSS tercihleri ile memur alımına , şuanda kamu kurumlarında çalışanlar başvuru yapamayacak.

KPSS TERCİHLERİ BAŞLIYOR

Tarım Bakanlığı 2 bin 153 personel alımı 15 Mayıs 'ta başlayacak. Tercih kılavuzu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN