Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 16 Bin Personel Alımı Açıklaması

Dün Resmi Gazete'de 16 bin sağlıkçı istihdamı kararı yayımlanmıştı. Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 16 Bin Personel Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı açıklaması.

Önceki gün Resmi Gazete'de bir karar yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda sağlık personeli istihdamı yapılacağına 16 bin personel alımı için kadro dağılımına yer verilmişti. Ancak bu , yeni personel alımı yapılacak şeklinde yorumlanmıştı. 

RESMİ GAZETE KARARI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar şu şekildeydi:

"Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin 2021 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine 10 Temmuz 2003 tarihli ve 4924 sayılı kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir."

Söz konusu kararın ekli tablosu ise şu şekilde:

16 BİN PERSONEL ALIMI MI YAPILACAK? 

Bu karar, Sağlık Bakanlığı'na 16 bin personel alımı yapılacak şeklinde anlaşıldı. Ancak bu kadrolar personel temininde  güçlük çekilen yerlerde mevcut personel ile 4924  kapsamında sözleşme imzalanmasıdır. Yani atama ile bir durum değildir.

YENİ PERSONEL ATAMASI VE İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımında sonuçlar geçtiğimiz haftalarda açıklandı ve adayların atamaları yapıldı. Atama sonrası sıra yeni dönem personel ve işçi alımında. 12 bin personel atamasında tüm adayların göreve başlaması ve personel eksiğinin tespitinin tamamlanması sonrası yeni dönem personel ve işçi alımı ilanına çıkılacak. İlan tarihi henüz net değil. Tarih belli olunca takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için TIKLAYIN