Sigarada Yeni Dönem Başladı-İşte Yeni Düzenleme

Sigara paketlerinde yeni düzenleme bugün Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yayımlanan karar ve sigara paketlerinde yeni şekilde haberimizde.

Sigarada Yeni Dönem Başladı-İşte Yeni Düzenleme

sigara paketleri için yeni düzenleme.

Tarım Bakanlığı, sigaralar için yeni yönetmelik hazırladı. Hazırlanan yönetmelik bugün Resmi Gazete 'de yayımlandı ve düzenlemenin ayrıntıları kamuoyuna açıklandı. Söz konusu yönetmeliğin hükümlerine göre sigara paketlerinde markanın logosu, simgesi veya işaretleri bundan sonra bulunmayacak. Uyarı alanlarının toplamda yüzde 85 ’e yükseltileceği standart sigara paketleri ile çekiciliğin ve yanıltıcı özelliğin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı ’nın görüşü alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre paketlerde yapılan değişiklikler şu şekilde;

"Türkiye’de piyasaya sunulan tütün mamullerinin paketlerinin ön ve arka yüzeylerinde yüzde 65 oranında uygulanan fotoğraflı sağlık uyarısı mesajlarının kapladığı alan yüzde 85’e çıkarılıyor ve paketin her iki yüzeyine de fotoğraflı uyarı konuluyor. Ayrıca paketlerin yan yüzey alanlarının da yüzde 50’sini kaplayan genel uyarı ve bilgi mesajı getiriliyor. Sigara paketlerinin yan yüzeyinin birinde yer alan ve yüzde 10’unu kaplayan ‘sigara içeriği’ değerleri de kaldırılıyor. Ayrıca paketler renk, yazı ve şekiller dahil olmak üzere tek tip, düz ve standart paket biçimine dönüştürülüyor. Paketlerin üzerine markanın logosu, simgesi veya sair işaretleri konulamayacak. Marka, paketlerin üzerine yazım şekli, yazı karakteri ve boyutu standart olacak şekilde, sadece bir yüzeyine ve bu yüzeyin yüzde beşini aşmayacak şekilde yazılacak."

Söz konusu düzenleme 05 Temmuz 2019 tarihinde yürülüğe girecek ve 5 Ocak 2020’den sonra piyasada eski hiçbir ürün kalmayacak.

Kamubulteni.com  | Ankara