Şehirlerarası Otobüs Yolculuğunda Yeni Dönem: Evcil Hayvanlar da Yolculuk Yapacak

Şehirlerarası otobüs yolculuklarında yeni dönem başladı. Bugün yürürlüğe giren düzenleme ile artık evcil hayvanlar otobüslerde yolcuların kısmına alınabilecek.

Şehirlerarası Otobüs Yolculuğunda Yeni Dönem: Evcil Hayvanlar da Yolculuk Yapacak

Otobüs yolculuğu yapan herkesi ilgilendiren karar.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ulaştırma Bakanlığı’nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ’nde değişiklik  yönetmeliği, evcil hayvanların taşıt içinde  taşınmasına izin veren düzenlemeyi yürürlüğe koydu.

Bugün yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte artık , aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenleri haricinde) ve saka, muhabbet kuşu veya kanarya gibi evcil kuşlar  ile diğer evcil hayvanlar kafesleri kilitli olmak koşuluyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında, oturduğu koltuğun altında veya  ek bilet alınması durumunda yan koltukta yolculuk yapabilecek. 

HAYVANLARA ÖZEL SEFER

Öte yandan evcil hayvanlar için özel seferler de düzenlenebilecek. Yolcuların alınmayacağı , sadece hayvanların alınacağı otobüsler olabilecek. Düzenleme ile birlikte, bu kurala uymayan yetki belgesi sahiplerine, 2 uyarı cezası verilecek.

DAHA ÖNCE NASILDI?

Bugün yayımlanan yönetmelik öncesi evcil hayvanlar , ancak otobüs bagajına alınabiliyor , burada yolculuk yapabiliyordu. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

İşte resmi gazetede yayımlanan o düzenleme:

Sizce bu düzenleme nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.