Resmi Gazete'de Yayınlandı: Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranı Değişti

Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli düzenleme bugün Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre kredi kartı asgari ödeme oranında değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'de Yayınlandı: Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranı Değişti

Kredi kartı asgari ödeme tutarı hakkında flaş değişiklik.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarında düzenleme yapıldığına yer verildi.

Söz konusu yönetmelik şu şekilde;

BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendi ile beşinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Ödenmesi gereken asgari tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağı."

"h) Ödenmesi gereken asgari tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağına ve bankanın bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarını belirleyebileceğine,"

NE DEĞİŞTİ?

Bugün yayımlanan ve yürürlüğe bugün giren karara göre asgari ödeme tutarınde değişiklik yapıldı.

Eski hüküm şu şekildeydi:

Ödenmesi gereken asgari tutarın, kredi kartı limiti 15.000 Türk Lirasına kadar olan kredi kartları hakkında dönem borcunun %30'undan, kredi kartı limiti 15.000 Türk Lirasından 20.000 Türk Lirasına kadar olan kredi kartları hakkında dönem borcunun %35'inden, kredi kartı limiti 20.000 Türk Lirası ve üzerinde olan kredi kartları hakkında dönem borcunun %40'ından ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun %40'ından aşağı olamayacağı.

Yeni hüküm ise şu şekilde;

,Ödenmesi gereken asgari tutarın dönem borcunun %30'undan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun %40'ından aşağı olamayacağı.

İşin özeti:

Daha önce kart limitine göre belirlenen asgari  ödeme tutarı, bundan sonra limite bakılmadan  tüm kartlarda asgari yüzde 30 olacak.  Bir yıllık kartlar için ise borcun asgari yüzde 40 'ı asgari ödeme tutarı olacak.

Günün önemli haberleri ve kadın-erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA