Resmi Gazete'de Yayımlandı! KDV Desteği 2 Ay Daha Sürecek

Pandemi sürecinde zarar gören sektörlere destek çerçevesinde geçtiğimiz yıl başlayan ve Aralık ayında süresi uzatılan KDV indirimi, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 2 ay daha uzatıldı.

Resmi Gazete'de Yayımlandı! KDV Desteği 2 Ay Daha Sürecek

Koronavirüs destekleri çerçevesinde 2020 yılında hayata geçirilen ve Aralık ayında süresi 31 Mayıs'a kadar uzatılan KDV indirimi hakkındaki yeni karar Resmi gazete'de yayımlandı.

Yeni kararla birlikte KDV indirimleri 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere Temmuz sonuna kadar sürecek.

Yolcu taşımacılığı, yeme-içme hizmetleri, kültürel faaliyetler, sinema tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane ve ütüleme hizmetleri, halı ve kilim yıkama hizmetleriile küçük esnaftan onarım faaliyetleri içerisinde olanlar için KDV indirimi uygulanacak.

Diğer yandan KDV oranının iş yeri kiralama hizmetlerinde yüzde 8, iş yeri kiralamaları karşılığında devlete ödenecek tevkifat oranının yüzde 10 olarak uygulanmasına devam edilecek.

Sinema salonlarında eğlence vergisi Temmuz sonuna kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.