POMEM Polis Alımında Yaş Şartı Değişti

Son dakika haberi: 19 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda , POMEM 'lere polis alımı yönetmeliğinin değiştirildiğine yer verildi.

POMEM Polis Alımında Yaş Şartı Değişti

Son dakika haberi: POMEM yönetmeliği değişti.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikte, POMEM 'lerde yaş şartının değiştiği ve mülakat komisyonu yapısında bazı değişiklikler yapıldığı bildirildi.

Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelik şu şekilde;

MADDE 1 – 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “31 Aralık” ibaresi “1 Ocak” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlık” ibaresi “İçişleri Bakanı” olarak ve aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur. İçişleri Bakanınca üyeler arasından biri başkan olarak görevlendirilir. İhtiyaca göre aynı usulle birden fazla mülakat sınav komisyonu kurulabilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

NE DEĞİŞTİ?

Yaş yönetmeliği önceden şu şekildeydi:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,"

Buna göre POMEM 'lere başvuruda yaş şartı 364 gün esnetildi. Artık başvuru yapacak adayların , sınavın yapıldığı yılın ilk günü dikkate alınarak 30 yaşından gün almamış olması şartı var.

POMEM POLİS ALIMI DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA