Özelleştirme Geldi: Elektrik Su ve Doğalgazda Ek Ücret

Elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının kontrolleri normalde devlet eli ile yapılıyordu. Bugün yapılan düzenleme ile özelleştirmeye gidildi. Artık araç muayenelerinde olduğu gibi doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarının kontrollerinde de ek ücret alınacak.

Özelleştirme Geldi: Elektrik Su ve Doğalgazda Ek Ücret

Elektrik, doğalgaz ve su faturalarına ek ücret.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında özelleştirme duyurusu yayımlandı. Yayımlanan kararda , devlet tarafındna yürütülen elektrik, doğalgaz, su ve diğer sayaçların periyodik kontrolünün özelleştirileceğine yer verildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren söz konusu karara göre, halen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan tüm ölçü aletlerinin belirli sürelerle yapılması zorunlu olan muayenelerinde düzenleme yapıldı. Buna göre artık bu muayeneler özel sektör tarafından yapılacak. 

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANAN DÜZENLEME ŞU ŞEKİLDE:

"Özelleştirme işlemleri, işletme hakkının verilmesi veya gelir  ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar yöntemlerinin ayrı ayrı veya birlikte uygulanılarak gerçekleştirilecek.

Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar periyodik muayene hizmetleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda devam ettirilecek.

İhale dokümanlarında ve sözleşmelerde yer alacak hususları Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tarafından birlikte belirlenecek.
Özelleştirme sözleşmeleri, işletici ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalanacak.

Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi."

TIPKI ARAÇ MUAYENELERİNDE OLDUĞU GİBİ ÜCRET ALINACAK

Elektrik, doğalgaz ve su ile diğer sayaçların periyodik kontrolleri artık özel sektör tarafından yapılacak. Periyodik muayeneler zorunlu olup her muayenede, tıpkı araç muayenelerinde olduğu gibi ücret alınacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak : Enson haber