Otobüs Yolculuğunda Yeni Düzenleme: İşte Yeni Dönem

Otobüs yolculuğu yapacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada otobüslerde artık sıcak ikram olmayacağı, diğer ikramların ise ambalajlı olacağına yer verildi.

Otobüs Yolculuğunda Yeni Düzenleme: İşte Yeni Dönem

Şehirlerarası seyahatte yeni karar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, karayolu taşıma yönetmeliğine yönelik biz dizi yeni kararların alındığına ve bu süreçten sonra bu kararların uygulanacağına yer verildi. Söz konusu düzenleme ile geçerli olan yetki belgelerinin ilk yenilenme sürecinde taşımacılara ücretsiz 6 aylık ek süre verildi.

SICAK İKRAM YOK: DİĞER İKRAMLAR AMBALAJLI

Otobüslerde bundna sonra sıcak ikram yapılmayacak. İkram edilecek diğer şeyler ise ambalajlı olacak. 

 Bakan Karaismailoğlu konu ile ilgili bir açıklamada bulundu ve “Bakanlık olarak, salgınla mücadele sürecimizde tedbiri elden bırakmıyoruz. Bunun yanında da karayollarımızda taşımacılık hizmeti veren firmalara desteğimizi sürdürüyoruz. Yayınladığımız yönetmelik değişikliği ile, karayolunda faaliyet gösteren taşımacıların yetki belgelerini ilk yenilenme sürecinde ücretsiz olarak 6 ay uzattık” ifadelerini kullandı. 

Söz konusu düzenleme ile artık sıcak içecekler olmayacak ve diğer yiyecek ile içecekler ambalajlı olacak. Bakan Karaismailoğlu, “Otobüslerdeki ikramların gıda mevzuatına uygun olması, ikram süreçlerinin de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yönergelerine tam uyum sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Tüm bu tedbirlerimizi yolcularımız ve işletmelerimizin sağlığı için yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlamak, salgınla mücadele başarımızı artıracaktır.” dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Küresel salgına karşı verilen milli mücadelede tüm dünyada başarılı süreç yönetimi ile adından söz ettiren Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde izleyeceği yol haritası ile öncü ve gıpta ile takip edilen ülke olmaya devam edecek.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA