Öğretmenlerin Ek Ders Saatleri İçin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada öğretmenler ve yöneticilerin ek ders saatleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildi.

Öğretmenlerin Ek Ders Saatleri İçin Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı

Resmi Gazete'de öğretmenlerin ek ders genelgesi yayımlandı.

25 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren genelgede yönetici ve öğretmenlerin ek ders saatlerinde düzenlemeye gidildiği görüldü. İşte Resmi Gazete'de ayımlanan ek ders düzenlemesi:

Ekli Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Kaarada Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın yürülüğe konulmasına, 657 sayılı DMK'nın 89 uncu maddesi ile 439 sayılı Kanun gükümleri gereğince Karara verilmiştir. 

MADDE 1 1-12-2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Kararın 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"c) Gençlik ve Spo Bakanlığı koordineysinde yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri ile Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Sporda Yönlendirme Projesi kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihlerde kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilen personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti, görev süresi ve diğer hususlar belirtilidr."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA