MSB Açıkladı: MSÜ Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinde Değişiklik

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli karar yayımlandı. Yayımlanan kararda MSÜ enstitüleri teşkilat ve işleyiş yönetmeliğine bir madde eklendi.

MSB Açıkladı: MSÜ Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinde Değişiklik

Resmi Gazete 'de yayımlandı.  MSÜ teşkilat yapısında değişiklik.

13 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda MSÜ enstitüleri teşkilat ve işleyiş yönetmeliğinde bir maddenin değiştirildiğine yer verildi. 

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLERİ TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/2/2018 tarihli ve 30323 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Savunma Üniversitesi Enstitüleri Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“f) Lisansüstü eğitim-öğretim programlarına ilave olarak ihtiyaç duyulan alanlarda sertifika, kurs ve mesleki gelişime yönelik eğitim faaliyetlerini planlamak ve uygulamak.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı yürütür.

5 'İNCİ MADDE NE?

5 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan teşkilat yönetmeliğinde 5 inci madde şu şekilde:

Enstitünün görevleri şunlardır:

a) Enstitü bünyesinde açılacak lisansüstü akademik öğretim programları doğrultusunda; eğitim ve öğretim faaliyetlerini planlamak, yürütmek ve kontrol etmek.

b) Akademik danışmanlık hizmeti vermek.

c) Kuruluş amacına uygun alanlarda araştırma faaliyetlerinde bulunmak, milli savunma ve güvenlik alanında kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen araştırma projelerine Rektörün onayı üzerine katılmak, diğer kurumlarca yürütülen çalışmalara destek vermek.

ç) Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar, etkinlikler ve yayınlar yapmak.

d) Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve öğretim kurumları ve diğer bilimsel kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak.

e) 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (e) fıkrasında belirtilen Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslara uygun olmak kaydı ile bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı uzaktan eğitim ve öğretim programları açmak ve uygulamak.