MEB Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Tayinlerde Değişiklik Yaptı

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin 18 Temmuz 2020 tarihli sayısında MEB görevde yükselme ve tayin ile ataması yapılan personellerin yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildi.

MEB Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Tayinlerde Değişiklik Yaptı

MEB görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik.

18 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda MEB personellerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği e tayin ile ataması yapılanlar hakkında düzenleme yapıldı. 

Söz konusu düzenleme şu şekilde;

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/10/2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası ile 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İnsan Kaynakları” ibaresi “Personel” olarak, 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “müsteşar yardımcısı” ibaresi “bakan yardımcısı” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “ilan edilen kadrolara sınavsız atanma hakkına sahip olanlar” ibaresi “ilan edilen kadrolarda veya bunlarla aynı düzeydeki ya da daha üst düzeydeki diğer unvanlı kadrolarda görev yapmakta olanlar” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi, madde başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bazı kadrolara atama

MADDE 23 – (1) İlçe millî eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır.

(2) İl millî eğitim müdür yardımcısı kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranır.

(3) Daire başkanı (bağımlı) kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, şube müdürü, dengi ve daha üst unvanlı kadrolarda ayrı ayrı veya toplamda en az üç yıl asaleten görev yapmış olmak şartları aranır.”

Söz konusu yönetmelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor ve bugündne itibarne yürürlüğe girdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA