KYK Burs ve Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

KYK Burs ve Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı.

31 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda KYK öğrenim kredisi yönetmeliğinde bazı değişikliklerin yapıldığına yer verildi. Yayımlanan yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU ÖĞRENİM KREDİSİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara