Konut Alacaklar Dikkat: Yeni Banka Kuruluyor

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar ile konut sektörüne yeni bir nefes aldırılacağı belirtildi. Türkiye Emlak Katılım Bankası kuruluyor.

Konut Alacaklar Dikkat: Yeni Banka Kuruluyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu beklenen kararını açıkladı.

BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete 'de yayımlandı ve  Türkiye Emlak Katılım Bankası 'nın kurulmasına onay verildi. Türkiye'de katılım bankası olarak hayata geçecek olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin yakın zamanda şubeleşecek.

ÇEVRE BAKANI AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada  "Emlak Bankası ile sektöre ve gayrimenkul ile alakalı işlere destek olmak adına ithal malların burada üretilmesini sağlamak adına hızlı bir kuruluş süreci işletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emlak Katılım Bankası 'nın Türkiye Emlek piyasasına ciddi şekilde destek olması bekleniyor.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar şu şekilde;

Kurulun 26.02.2019 tarihli toplantısında, 26.02.2019 tarih ve 43890421-101.01.01-E.3768 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10 uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7'nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.

Kamubulteni.com  | Ankara