Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), İşten Çıkarma Yasağı ve Nakdi Desteği 2 Ay Daha Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede işten çıkarma yasağının, kısa çalışma ödeneğinin ve nakdi destek ödemesinin 2 ay daha uzatıldı.

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), İşten Çıkarma Yasağı ve Nakdi Desteği 2 Ay Daha Uzatıldı

Son dakika : Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararnamede , pandemi nedeniyle başlatılan kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasaklarının 2 ay daha uzatıldığına yer verildi. Karar Resmi Gazete'nin 27 Ekim 2020 tarihli sayısında yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

KISA ÇALIŞMA

Pandemi sürecinde çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı.

İŞTEN ÇIKARMA VE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Pandemide işsizlik rakamlarının yükselmemesi için işten çıkarma yasağı getirildi. İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. İşten çıkarma yasağı sonrası birçok işyeri, çalışanlarına ücretsiz izin verdi. Ücretsiz izinde olanlara ise ayda 1167 TL'lik nakdi ücret desteği ödemesi yapılıyordu. Bu ödeme de uzatıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği, Fesih Kısıtı ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’ın tensipleriyle 2 ay uzatıldı." ifadelerini kullandı.