Karar Resmi Gazetede Yayımlandı Kamuya İşçi Alımında Önemli Değişiklik

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında personel alımı ile ilgili önemli bir değişikliğe yer verildi. ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in “Kura usulüne tabi taleplerle ilgili aday listelerinin belirlenmesi” başlıklı 12. Maddesinde önemli bir değişiklik yapıldı.

Karar Resmi Gazetede Yayımlandı Kamuya İşçi Alımında Önemli Değişiklik

Bu yönetmeliğin 12. Maddesinin 3. Fıkrasında yer alan “Temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için yapılacak alımlar hariç olmak üzere ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Önceki düzenlemeye göre temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri kadroları için yapılacak alımlar kura usulü dışında tutulabilmekteydi. Yapılan değişikliğe göre bu iş kolları içinde alınacak işçiler artık sadece noter kurasıyla belirlenebilecek.

Ne Anlama Geliyor?

Bu değişikliğin ne olduğunu açık bir şekilde ifade edecek olursak KPSS şartı aranmadan yapılan kura sonrasında belirlenen listeler sözlü sınava alınmadan doğrudan alınabilecek. Bu durum zorunlu olmamakla beraber böyle alımlara imkan sağlandı. Daha önceki yönetmelikte yer alan maddeye göre Temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri işgüçleri için yapılacak alımlar noter kurasından sonra sözlü sınava tabi tutulmaktaydı.

Yönetmelikte Yapılan Değişiklik Şe Şekilde;

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /