Kamu Personellerinin Yurt Dışına Çıkışı İzne Bağlı Olacak: 13 Mart Resmi Gazete

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında memurların yurt dışına çıkış izni ile ilgili genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre yayımlanan genelge haberimizde.

Kamu Personellerinin Yurt Dışına Çıkışı İzne Bağlı Olacak: 13 Mart Resmi Gazete

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında memurların yurt dışına çıkış izni ile ilgili genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre yayımlanan genelge haberimizde.

13 Mart 2020 Cuma 00:01
Kamu Personellerinin Yurt Dışına Çıkışı İzne Bağlı Olacak: 13 Mart Resmi Gazete

Memurların yurt dışı görevleri için genelge yayımlandı.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklanan genelge , Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 13 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan kentinde çıkan ve birçok ülkede yayılan COVID-19 salgınında bugüne kadar 130 bini aşın vaka görülmüş, 5 bine yakın insan hayatını kaybetmiştir. Yüksek bulaşıcılığı ve aşısının yada özel ilacının henüz geliştirilememiş olması nedeniyle hastalık , insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmektedir.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenmiştir. Bu durumun sürdürülebilir olmasını sağlamak ve virüsün yurt dışından ülkemize gelme ihtimalini en aza indirmek adına mezkur kurulun önerileriyle yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine devam edilmektedir.

Bu çerçevede kamu hizmetlerinin yuürürütlmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla tüm kamu görevlilerinin, görevlerine istinaden veya şahsi sebeplerle yurt dışına çıkışları durdurulmuştur. 

Zorunlu ve ivedi durumlarda yurt dışına çıkacak kamu görevlileri için Cumhurbaşkanlığı bağlı , ilhili ve ilişkili kasmu kurum ve kuruluşlarında üst yönetici, bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarında bakan; mahalli idarelerde (bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dahil) validen izin alınacaktır. 

Son Güncelleme: 13.03.2020 08:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslı 2020-03-14 15:11:30

Açık öğretimi ertelediniz bunuda ertelesinler okadar çabaladık çalıştık ve ertelendi deniliyor yks de ertelensin...

Avatar
Zeynep 2020-03-15 00:33:37

Önlem amaçlı YKS sınavı bence ertelenmeli çünkü milyonlarca insanın hayatı risk altında olacak. Sayın MEB bakanımıza duyurulur. Gereğini arz ediyorum

Avatar
Zeynep 2020-03-15 00:34:59

Önlem amaçlı YKS sınavı bence ertelenmeli çünkü milyonlarca insanın hayatı risk altında olacak. Sayın MEB bakanımıza duyurulur. Gereğini arz ediyorum

Avatar
poyraz 2020-03-15 20:07:08

yks iptal edilmeli

Avatar
Havva 2020-03-16 00:14:09

Bir ay ertelensin bence. Bu virüs nedeniyle sınava çalışmak çok zor oldu bizim için psikolojimiz alt üst oldu. Allah yardımcımız olsun hepimizin

Avatar
maide 2020-03-17 17:56:17

sınav ertelenmeli

Avatar
Er 2020-03-18 17:45:22

Ertelsin

Avatar
Muhammed 2020-03-18 19:41:29

Bence hakkaniyet acısından ertelenmeli bir cok derslerden geri kaldık şuan da Ayt kısmını yetiştiremiyoruz lütfen ösym den bu konudan gerekli hasasiyetleri bekliyorum.