Kamu Personeli ve İşçilerinde Yeni Dönem: Esnek Çalışma Genelgesi Yayımlandı (Uzaktan ve Dönüşümlü Çalışma Nedir Nasıl Olacak?)

Son dakika : Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı ve kamuda çalışan personel ile işçiler için önemli bir karara imza atıldı. Bu karar ile kamuda uzaktan çalışma , dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi başlıyor.

Kamu Personeli ve İşçilerinde Yeni Dönem: Esnek Çalışma Genelgesi Yayımlandı (Uzaktan ve Dönüşümlü Çalışma Nedir Nasıl Olacak?)

Son dakika: Kamu personellerine izin genelgesi.

Kamuda crona virüs nedeniyle yeni sisteme geçiliyor. Bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı ve yayımlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma , dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi izni verildi. 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından yayımlanan genelge şu şekilde

KİMLER ESNEK ÇALIŞACAK?

Bu genelgeye göre merkez teşkilatında çalışanlar için için bakanlar, taşra birimleri için valiler, belediyeler için belediye başkanları genelge yayımlayacak ve hangi personellerin esnek zamanlı çalışabileceğine karar verecek.

Peki sizce hangi kurumlarda esnek çalışma olmalı? Hangi kurumlarda personeller evden çalışabilir? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI: ESNEK ÇALIŞMA UZAKTAN ÇALIŞMA NEDİR?

Yayımlanan bu genelge ile artık kamu personelleri, merkez teşkilatında çalışanlar için için bakanlar, taşra birimleri için valiler, belediyeler için belediye başkanlarının genelgesi doğrultusunda evden çalışabilecek. Sadece evden yapılabilecek işler için yapılacak bu uygulamanın yanı sıra kamu personelleri ile işçileri , esnek mesai sisteminde de çalışabilecek. Mesai saatleri genelge ile değiştirilebilecek ve farklı saatlerde daha az saatte kamu personelleri iş yapabilecek.