Kabinede Değişiklik: Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan (Kimdir , Nerelidir, Eğitimi Nedir Ne Mezunu?)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan'ın atandığına yer verildi.

Kabinede Değişiklik: Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan (Kimdir , Nerelidir, Eğitimi Nedir Ne Mezunu?)

Son dakika: Kabine değişikliği Resmi Gazete'de: Yeni Maliye Bakanı açıklandı.

10 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini açıklayan Bakan Albayrak'ın istifası , dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. İstifa kararının kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de değişiklik yayımlandı ve Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/507 sayılı kararda, "Görevden Affını İsteyen ve Görevden Af Talebi Kabul Edilen Berat ALBAYRAK’tan Boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfİ ELVAN’ın Atanması Hakkında Karar (Karar: 2020/507)" denildi.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR? NERELİDİR?

12 Mart 1962 tarihinde Ermenek Karaman'da dünyaya gelen Lütfi Elvan, Türkiye Kalkınma Bakanı görevini 2016 ile 2018 yılları arasında sürdürdü. Elvan, 2015–2016 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürütürken, 2013 ile 2015 yılları arasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yaptı.

2007'de yapılan Türkiye genel seçimleri'nde ilk defa Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce Elvan, 2002 ile 2007 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı, 1996 ile 2002 yılları arasında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevini sürdüren Elvan, Zeliha Elvan ile evlidir. İki çocuk babasıdır.

EĞİTİMİ

İlk, orta ve lise öğrenimini Konya'da tamamlayan Elvan, 1983 yılında İTÜ Maden Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Birleşik Krallık'ta bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans Eğitimini 1989 yılında tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında ikinci yüksek lisansını 1995 yılında yaptı.