İnfaz Koruma Memuru Alımında Önemli Değişiklik

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru alımında önemli bir değişiklik yapıldı. 2019 yılı alımı öncesi yapılan önemli değişiklik haberimizde. İşte yapılan değişiklik.

İnfaz Koruma Memuru Alımında Önemli Değişiklik

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı yönetmeliği değişti.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda , 10 Temmuz 2003 yılında yürülüğe giren Adalet Bakanlığı memur, sınav ve nakil yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan karar şu şekilde;

MADDE 1 – 10/7/2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan “, infaz ve koruma memuru” ibareleri yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan “on” ibaresi “beş” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI?

Adalet Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapılan bu değişiklik değişiklikte İnfaz Koruma Memuru alımında mülakata çağrılacakların sayısı , KPSS puan sıralamasına göre 10 katı olmuştu. Bugün yapılan değişiklikle artık İnfaz Koruma Memuru alımında alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

İLAN GELİYOR

Geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni personel alımı için çalışmaların başladığını söylemişti. Bu değişikliğin ardından ilan beklenmeye başladı. Söz konusu alım ilanının seçimden sonra yayımlanması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN