Hurda Araç Desteğinde Ücret Tarifesi Değişti

Hurda araçların trafikte bitmesi için başlatılan hurda ara. desteğinde matrah oranlarında değişiklik yapıldı. Karar Resmi Gazete 'de yayımlandı.

Hurda Araç Desteğinde Ücret Tarifesi Değişti

Hurda araç desteğinde düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan kararda, hurda indirimi ÖTV terkin tutarı, sigara, puro ve tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı ve cep telefonlarına ilişkin olarak Özel Tüketim Vergisi matrahında bazı deişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe giren söz konusu karasrda, tütün içeren sigaralar, purolar, tütün esansları ve homojenize tütünler, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerde Asgari Maktu Vergi Tutarı 0.2679 lira olarak belirlendi.

TELEFONLARDA ÖTV ARTIŞI

Bu düzenlemelerin yanı sıra cep telefonlarından alınan ÖTV miktarında da değişiklik yapıldı. 640 TL 'nin üzerindeki telefonlarda ÖTV miktarına zam yapıldı. Detaylar için TIKLAYIN

HURDA ARAÇ İNDİRİMİ

Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürülüğe giren söz konusu karara göre hurda indiriminde uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Matrahı ’nda da güncelleme yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, hurda indiriminden faydalanmak isteyenler için önceki karara göre, matrahı 46 bin lirayı aşmayan özel arabalar için 10 bin lira, matrahı 46 bin lirayı aşıp 80 bin lirayı aşmayanlar için 8 bin lira, matrahı 80 bin lirayı aşanlar için ise 3 bin lira terkin edilecek Özel Tüketim Vergisi uyguluyordu.

Yeni karara göre ise matrahlar şu şekilde güncellendi: