Erdoğan İmzaladı: Askerlik ile İlgili Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Son dakika haberi: Askerlik terhis ve celp işlemlerinin 1 ay ertelenmesine dair karar Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan karar haberimizde.

Erdoğan İmzaladı: Askerlik ile İlgili Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Askerlikle ilgili karar Resmi Gazete 'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı 'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı terhis erteleme kararı resmileşti. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda 1 Kasım 2019 ile 1 Aralık 2019 tarihleri arasında silahaltına giren ve bu aydan itibaren terhis olacak gençlerin askerlik sürelerinin 1 ay uzatıldığına yer verildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan karar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan karar bugün yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren karara göre 1 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında silahaltına giren gençler , 1 ay sonra terhis olacak. 

Peki sizce terhis ve celp tarihlerinin ertelenmesi doğru mu? Anket için TIKLA KATIL

CELPLER ERTELENDİ

Öte yandan 1 Mayıs itibarıyla silahaltına alınacak gençlerin de celp işlemleri 1 ay uzatıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Aldığımız tüm bu tedbirlere rağmen, celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının, Mehmetçik, toplum ve TSK için bir risk oluşturduğunu değerlendirdik, gördük, görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Jandarma dahil 53 bin kişi celp kapsamında gelecek, 66 bin kişi de terhis olacaktır. Yurdumuzun her köşesinde ve yurt dışında görev yapan Mehmetçiğin bu görev değişimi yurt çapında en az 120 bin kişilik çok kapsamlı bir hareketliliğe sebep olacaktır. Aile bireyleri ve diğer yakınları dikkate alındığında bu rakamın 500 binlere varacağı değerlendirilmektedir. Kışladan sağlıklı çıkanların evlerine, evlerinden sağlıklı çıkanların kışlalara virüs bulaşmadan ulaşmaları bu ortamda çok riskli ve hatta mümkün de olmayabilir. Bu da hem TSK için hem de aileler ve toplum için büyük tehlike ve risk demektir. Bu hareketlilik, bugüne kadar karantina, şehirlerin izolasyonu, sokağa çıkma yasağı gibi sosyal hareketliliği asgariye indiren tedbirlerle yurt genelinde ve TSK bünyesinde sağlanan kazanımlara çok ciddi, büyük zararlar verebilir. Buna bağlı olarak, özellikle operasyon birliklerimizde meydana gelecek bir virüs salgını yurt içi, yurt dışı operasyonlarımızı tehlikeye sokabilir.