Elektrik Faturası Kapatma İşleminde Yeni Dönem: Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak

E Devlet kapısı üzerinden bir düzenleme daha yapıldı. Edinilen bilgilere göre artık elektrik aboneliği iptal etme işlemi de e devlet kapısından yapılacak.

Elektrik Faturası Kapatma İşleminde Yeni Dönem: Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak

Elektrik faturalarında yeni dönem.

Bugün Resmi Gazete'de önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda elektrik düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenleme ile artık elektrik kesme işleminde bazı istisnaların yapılacağına yer verilirken artık e devlet kapısı üzerinden elektrik aboneliğinin iptal edilebileceğine yer verildi.

ELEKTRİKLERİN KESİLMESİ

Elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşların elektriklerinin kesilmesinde düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede şehit aileleri, malul ve muharip gaziler, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yüzde 40 üzeri engelli olan vatandaşların elektrikleri, tek bir kullanım yerine ait faturalarını aralıksız olarak yıl içinde en az 3  dönem boyunca ödenmemesi durumunda şirketin kesinti yapacağına ilişkin tüketiciyi bilgilendirdiğinin ispatı halinde kesilebilecek.  

E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Artık elektrik aboneliği iptal işlemi e Devlet kapısı üzerinden yapılacak. Sözleşme burada imzalanabilecek ve sözleşmeler burada fesh edilebilecek. 

Yapılan iptal işlemi sonrası depozito paraı , elektrik abonesinin adına PTT'ye yatırılacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA