Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Açıklandı İşte Enflasyon Büyüme İşsizlik Tahmini Rakamları

Resmi Gazetenin bugünkü mükerrer sayısında ‘Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Açıklandı İşte Enflasyon Büyüme İşsizlik Tahmini Rakamları

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yer alan karar doğrultusunda 2022 ve 2023 enflasyon, büyüme, istihdam ve işsizlik rakamları gibi rakamlar açıklandı.

Büyüme Yüzde 5

Yayımlanan kararda büyümenin bu yıl için yüzde 5 olacağı tahmin ediliyor. 2023 yılındaki büyümenin de yüzde 5 olacağı tahmin edildi.

Enflasyonda Büyük Düşüş Beklentisi

Kararda enflasyon hakkında verilerde paylaşıldı. Bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 65 olacağı tahmin edilirken gelecek yılsonu hedefi ise yüzde 24 olarak tahmin edildi.

İşsizlik Oranı Verileri

Programa göre işsizlik oranının bu yılın sonunda yüzde 10,8 olması bekleniyor. Bunun yanında gelecek yılsonu hedefinde ise yüzde 10,4 olacağı tahmin edildi.

İhracat ve İthalat

İhracatın 2022 yılı sonunda 255 milyar dolar seviyesinde, ithalatın ise 260 milyar dolar seviyelerinde olacağı tahmin edildi. 2023 yılında ise ihracatın 265 milyar dolar seviyelerinde, ithalatın ise 345 milyar dolar seviyelerinde olacağı tahmin edildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /