Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: 4323 Personel Alımı Yapılacak

Yerli otomobilin kurulacağı şehir hakkında açıklama geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda yerli otomobil fabrikasının Bursa 'da kurulacağı ve 300 'ü nitelikli 4323 personel alımı yapılacağına yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: 4323 Personel Alımı Yapılacak

Yerli otomobilin üretileceği il belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı  kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yerli otomobilin üretileceği fabrikanın kurulacağı şehir belli oldu. Yayımlanan karara göre Bursa şehrine fabrika yapılacak ve 4 bin 323 personel alımı yapılarak yerli otomobilin seri üretimine geçilecek. 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'nın komple yeni yatırım olarak inşa edeceği ve devletin de destekleyeceği tesis için 22 milyar TL yatırım yapılacak. 

YATIRIM SÜRESİ

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda , yatırımın süresi 30 Ekim 2019 tarihinde başlayacak ve 13 yıl olacak.

300'Ü NİTELİKLİ 4323 PERSONEL ALINACAK

Yerli otomobilin üretilmesi için kurulacak fabrikada 300 'ü nitelikli olmak üzere toplamda 4323 personel çalıştırılacak. 

175 BİN ADET ÜRETİLECEK

Kararda elektrikli otomobilin 5 modelinin olacağı ve yılda 175 bin adet üretim yapılacağı bildirilid. 

Proje bazlı devlet desteği de sağlanacak ve  yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak.

Faiz ve kar payı desteği gerçekleşen sabit yatırım tutarının yüzde 13'ünü ve ödenen faiz veya kar payının yüzde 80'ini geçmemek kaydıyla, her bir kredinin kullanım tarihinden itibaren azami 10 yıl olacak.

VERGİ İNDİRİMİ

Yatırıma katkı tutarı 31 Aralık 2032 tarihine kadar azami 960 bin adet araç için kullanılmak üzere 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nu kapsamında hak edilen yatırıma katkı tutarının yüzde 56,5'ini geçemeyecek.

İŞTE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARININ METNİ

YERLİ OTOMOBİL FABRİKASINA PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN