Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Atanan Mehmet Ferden Çarıkçı Kimdir , Nerelidir?

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesine göre, Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı , Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Atanan Mehmet Ferden Çarıkçı Kimdir , Nerelidir?

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atama yapıldı. 

1 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, Büyükelçi Mehmet Ferden ÇARIKÇI 'nın atandığına yer verildi. 

MEHMET FERDEN ÇARIKÇI KİMDİR? NERELİDİR?

1968 yılında İstanbul 'da dünyaya gelen Mehmet Ferden Çarıkçı, ilk ve ortaöğreniminin ardından Alman lisesini bitirdi ve 1991 senesinde ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 'nden başarı ile mezun oldu. 1993 yılında Johns Hopkins Üniversitesi 'nde Uluslararası İlişkiler üzerinde masterını yapan Çarıkçı, alanında master yaptı.

1993 yılında Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu sınavını kazanan ve Dışişleri bünyesinde çalışmaya başlayan Çarıkçı, çeşitli görevler üstlendi, 2007-2010 yılları arasında Cumhurbaşkanlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Çarıkçı, 2010-2011 yılları arasında ise Tercüme Dairesi Başkanı, 2011-2012 yılları arasında Andlaşmalar genel müdür yardımcısı, 2010-2013 yılları arasında ise Elçi ünvanıyla Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevlerini başarı ile yerine getirdi.

Bu görevlerin yanı sıra 2012 ile 2013 yılları arasında Dış Politika Danışma Kurulu üyeliği görevini de yapan Çarıkçı, 22 Ağustos 2013 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında Büyükelçi olarak Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliğini yürütmüştür. 2016 yılında Avusturya Büyükelçisi olarak atanmıştır.

İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca bilmekte olup evli ve bir çocuk sahibidir.

Kamubulteni.com  | Ankara