Buzdolabı, Çamaşır - Bulaşık Makinesi, Televizyon ve Altın Alımında Taksit Sayısı Değişti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir düzenleme yayımlandı. Yayımlanan düzenlemede beyaz eşya, televizyon ve altın alımında taksit sayısının değiştiğine yer verildi.

Buzdolabı, Çamaşır - Bulaşık Makinesi, Televizyon ve Altın Alımında Taksit Sayısı Değişti

Birçok üründe taksit sayısı düşürüldü.

BDDK 18 Aralık günü bir düzenleme yaptı ve bazı ürünlerin alımında kredi kartları için belirlenen üst limit taksit sayısını düşürdüğünü duyurdu. Ticaret Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yuapılan son dakika açıklamasında, taksit sayısı düşürülen tüketim mallarına beyaz eşyaların da eklendiğine yer verildi. 

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” adında bir yönetmelik hazırlandı ve söz konusu düzenleme bugünkü Resmi Gazete sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

DÜZENLEME BUGÜN GELDİ

Bugün yürürlüğe giren düzenlemede video , ses sistemi ve kamera gibi elektronik eşyalarda fiyatı 3500 liranın üstünde olan televizyon satışlarında taksit sayısı 4 'e düşürüldü. Daha önce 6'ydı.

Söz konusu yönetmelikte bilgisayar ile tablet satışlarında taksit sayısının aynı kaldığına yer verildi= 6

Buzdolabı, bulaşık, çamaşır makinesi ile diğer elektrikli ev aletleri ile mobilya satışlarında daha önce 18 aya kadar sunulan taksitler 12 aya kadar düşürüldü. Artık bu ürünlerin alımında en fazla 12 taksit uygulanacak. 

Hava yolları , konaklama ve seyahat acentelerinde yurt içinde yapılacak harcamalarda taksit sayısı 18 ay olarak devam edecek. 

ALTIN ALIMI

Bunun yanı sıra altın alımında da düzenlemeye gidildi ve daha önce 8 olan taksit üst sınırı 6 'ya çekildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA