Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 6,31'lik Zam Resmi Gazete'de Yayımlandı

Benzin ve motorinden alınan ÖTV oranında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda , benzin ile motorinden alınan ÖTV'ye yüzde 6.31 'lik zam uygulanacağı bildirildi.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 6,31'lik Zam Resmi Gazete'de Yayımlandı

Son dakika : Benzin ve Motorinden alınan ÖTV 'ye zam.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda benzin ve motorinden alınan ÖTV oranının arttırıldığına yer verildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan "Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar" ın metni şu şekilde:

Bazı mallara uygulanacak özel tüketim vergisi tutarlarının yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli kararın yürülüğe konulmasına , 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 'nci maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Benzin ve motorinde özel tüketim vergisi tutarlarında yeni rakamlar şu şekilde: benzin ve motorinde ÖTV tutarlarına %6,31 oranında zam geldi. Benzin ve motorinde ÖTV'ye 15'er kuruş zam geldi. Bir litre benzinin ÖTV tutarı 2,3765 liradan 2,5265 liraya; bir litre motorinin ÖTV’si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya çıktı. 

POMPA FİYATLARINA YANSIYACAK MI?

Bu zammın benzin ve motorin pompa fiyatlarına yansıyıp yansmayacağı henüz bilinmiyor. Her haftanın Pazartesi günü güncellenen benzin  fiyatlarında bu zammın uygulanıp uygulanmayacağı belli olacak.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA