Adalet Bakan Yardımcılığına 3 Atama-Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş Kimdir? Nerelidir?

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet Bakan Yardımcılığı görevine 3 ismin ataması yapıldı. Karara göre Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş Bakan Yardımcısı oldu.

Adalet Bakan Yardımcılığına 3 Atama-Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, Uğurhan Kuş Kimdir? Nerelidir?

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atamalar yapıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Zekeriya Birkan, CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş 'un ataması yapıldı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı ve atamalar konusunda tebriklerini belirtti. Bakan Gül yayımladığı mesajında , "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun." dedi.

ZEKERİYA BİRKAN KİMDİR? NERELİDİR?

Adalet Bakan Yardımcılığı görevine atanan Zekeriya Birkan, 1967 yılında Trabzon 'da dünyaya geldi.  Birkan, ilk orta ve lise eğitiminin ardından  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve  bu bölümden mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Bursa Barosu Başkanlığı görevini de yürüten Zekeriya Birkan, 25 ve 26 'ncı dönemlerde AK Parti Bursa Milletvekilli olarak görev yaptı. Birkan, evli ve üç çocuk babasıdır.

ŞABAN YILMAZ KİMDİR? NERELİDİR?

CTE Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Adalet Bakan Yardımcısı görevine atanan Şaban Yılmaz, 1970 yılında Rize 'de dünyaya geldi.  İlk orta ve lise eğitiminin ardından 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Şaban Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak çeşitli adliyelerde görev yaptı.

Yılmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, daha sonra ise CTE Genel Müdürlüğü görevlerini yaptı. Yılmaz, evli ve iki çocuk babası.

UĞURHAN KUŞ KİMDİR?

Adalet Bakan Yardımcılığına ataması , Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan Kuş, 1973 yılında Sivas 'ta dünyaya geldi.  Uğurhan Kuş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun olduktan sonra  Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak  farklı adliyelerde görev yapmaya başladı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmakta olan Kuş, :Bakan Yardımcılığına atandı. Uğurhan Kuş, evli ve üç çocuk babasıdır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA