2 Bin Kamu Personeli Alımı Yapılacak-Yaş Şartı Değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımında yaş şartı değişti. 2 bin kamu personeli alımı sınav tarihleri ile yapılan yaş şartı değişikliğinin detayları haberimizin devamında.

2 Bin Kamu Personeli Alımı Yapılacak-Yaş Şartı Değişti

2 bin memur alımında yaş müjdesi geldi.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Gelir Uzman Yardımcısı alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldığına yer verildi. 

2 BİN KAMU PERSONELİ ALINACAK

Geçtiğimiz hafta yayımlanan duyuruda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , Müfettiş Yardımcısı, Defterdarlık Uzman Yardımcısı, Gelir Uzman Yardımcısı kadrolarına 2 bin kamu personeli alımı yapılacağını söylemişti. Bakan Albayrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomimiz için verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen arkadaşlarımıza yeni kadrolar açıyoruz. Böylece Hazine ve Maliye, Defterdarlık, Gelir Uzman Yardımcılıkları ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Avukat kadrolarını içine alan 2000 kadronun müjdesini veriyoruz"

YAŞ ŞARTI DEĞİŞTİ

5 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında Gelir Uzman Yardımcısı alımı yaş şartında değişiklik yapıldığına yer verildi. Düzenlemeye göre daha önce 30 olan yaş şartı 35 'e yükseltildi.

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip ve bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

İşte o düzenlemenin tam metni:

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 26/12/2009 tarihli ve 27444 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanlığı Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 44 üncü maddesi ile 15/7/2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 155 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine “Maliye” ibaresinden önce gelmek üzere “Hazine ve” ibaresi eklenmiş, (f) bendinde yer alan “İnsan Kaynakları” ibaresi “Personel” şeklinde değiştirilmiş ve (ı) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (ç) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

“c) Giriş sınavının yazılı bölümünün yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasına “yeterli” ibaresinden önce gelmek üzere “veya türlerinden” ibaresi eklenmiş, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.

“(3) Giriş sınavı bir il veya birden fazla il için açılabilir. Sınav duyurusunda birden çok il belirlenmişse, adaylar başvuru sırasında öncelik sırasına göre en fazla 5 (beş) ili tercih edebilirler. İl içinde atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her il için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvurularında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemezler.”

“(4) Adayların, tercih ettikleri illerden hangi ilin yazılı sınavına gireceği, KPSS (A) puanı esas alınarak yapılan başarı sıralamasına göre tespit edilir ve o il için belirlenen kadro sayısının en fazla yirmi katına kadar aday giriş sınavı yazılı bölümüne çağrılır.”

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN