Z Kuşağına Kime Oy Vereceksiniz Diye Soruldu: O Parti Detayı Dikkat Çekti 

MetroPOLL araştırma kurucusu Özer Sencar, Z kuşağı üzerinde gerçekleştirilen son seçim anketini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan anket sonuçlarına göre ilk defa oy kullanacak Z kuşağı, %25 oranında millet ittifakına oy vereceğini söylerken diğer taraftan Cumhur İttifakı’na destek ise %22 oranında gerçekleşti. 

Z Kuşağına Kime Oy Vereceksiniz Diye Soruldu: O Parti Detayı Dikkat Çekti 

HDP'ye Oy Vermek İsteyen Z Kuşağı Oranı Dikkat Çekti 
Bu ankette HDP'nin oyu %13,9 olarak gösterilirken, kararsızlar ise %31,30 olarak dikkatlerden kaçmadı. Buna göre kararsız kesimi tarafına çekebilen ittifak böylece seçimde daha baskın olacak.


2023 yılında ilk defa oy kullanacak 6 milyon seçmen, seçimlerin sonuçları için çok büyük bir önem arz ediyor. Siyasi partiler, gençlerin oyunu kendi tarafına çekebilmek amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyor. MetroPOLL araştırma kurucusu Özer Sencar, Z kuşağı üzerinde gerçekleştirilmiş olduğu son seçim anketini kamuoyu ile paylaştı. 

Z Kuşağının Gönlü, Millet İttifakı’ndan Yana

Anket sonuçlarına baktığımızda Z kuşağının ilk defa oy kullanacak seçmenin yaklaşık %25'i millet ittifakını desteklediğini belirtirken, %22'si ise Cumhur ittifakına oy vereceğini dile getiriyor. HDP'nin oy oranı %13,9; diğer partilere oy vereceğini dile getirenlerin oranı ise %7,6 oldu.