YSK Seçimlere Girecek Partilerin Listesini Açıkladı Gündemdeki Parti Seçimlerde Yok

Yüksek Seçim Kurulu seçime yeterliliği olan partilerin listesini açıkladı. Son dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile katıldığı tartışmalarda gündem olan Ümit Özdağ’ın partisi seçimlerde yok.

YSK Seçimlere Girecek Partilerin Listesini Açıkladı Gündemdeki Parti Seçimlerde Yok

2023 seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu seçime girebilme yeterliliği olan partileri açıkladı. Listede 27 parti kendine yer bulmuş durumda. Mevzuata göre 41 ilde teşkilatlanmalarını tamamlayan partilerin ayrıca büyük kongrelerini yapmış olmaları ve bunun üzerinden 6 ay geçmiş olması şartı aranıyor.

Parti Sayısı Arttı

Daha önce 24 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğu listede Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisinin de eklenmesiyle bu sayı 27’ye çıkmış oldu. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Twitter hesabından seçime girebilecek parti sayısını paylaştı.

Zafer Partisi Listede Yok

Günlerdir İçişleri Süleyman Soylu ile bir polemik içerisinde olan Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığını yaptığı Zafer Partisi, seçime girebilecek yeterli şartı taşımadığı için henüz seçime girme listesinde yer alamadı.

İşte Seçime Girecek Parti Listesi