Yeni Seçim Anketi Yapıldı: İşte Partilerin Oy Oranları

Son seçim anketi sonucu açıklandı. AREDA Survey adlı şirket tarafından yapılan seçim anketinin sonucu haberimizde. İşte son seçim anketi sonuçları.

Yeni Seçim Anketi Yapıldı: İşte Partilerin Oy Oranları

Son dakika : Son seçim anketi sonucu açıklandı.

Türkiye 'de erken seçim söylentileri birçok siyasi tarafından da dile getirildikten sonra anket şirketleri harekete geçti. Şimdiye kadar birçok anket yapıldı ve anket şirketleri , araştırmalarına devam ediyor. Son olarak Areda Survey adlı anket şirketi sahaya indi.

Kadraj Türkiye adı verilen araştırmanın sonucu kamuoyu ile paylaşıldı. 31 Ocak ile 3 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılan seçim anketinde vatandaşlara, Bu Pazar günü seçim olursa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusu soruldu. Bu soruya vatandaşların yüzde 40 'lık kısmıa AK Parti şeklinde cevap verdi. 

Ankette çıkan ikinci parti ise CHP oldu. Yüzde 24.6 'lık oranı ile CHP ikinci sırada yer alırken onu 3 'üncu sırada yüzde 11.6 ile HDP izledi. İYİ Parti ile MHP 'nin oy oranları ise yüzde 9 olarak açıklandı. 

YENİ PARTİLERİN OY ORANI

En çok merak edilen oy oranları ise Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan yeni partilerin oyu oldu. Davutoğlu 'nun kurduğu Gelecek Partisi 'nin oy oranı 1.7 olarak açıklanırken , ankete katılanların yüzde 1.6 'lık kısmı da Ali Babacan 'ın kuracağı partiye oy vereceğini söyledi. 

Saadet Partisi de listede yüzde 0,7 oranla yer aldı.

İşte anket sonucu.