Yeni Parti İçin Flaş Açıklama: Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu..

Yeni parti ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Gül ve Davutoğlu 'nun tek parti kuracağı iddia edildi.

Yeni Parti İçin Flaş Açıklama: Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu..

Flaş.. Yeni parti için son dakika gelişmesi.

Yerel seçimlerinin sona ermesinin ardındna yeni parti iddiaları güçlenmeye başladı. Yeniçağ yazarı Ahmet Takan , Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu 'nun tek bir parti kuracağını söyledi. 

İki isim arasındaki soğukluğun giderildiğini yazan Takan, tek parti kurulacağını söyleyerek "Gül, Davutoğlu'nu işaret etti..." başlığıyla  yazısını yayımladı.

İşte yeni parti için Takan 'ın kaleme aldığı yazı : 

"Farkındayım... Medyaya düşen haberler kafanızı karıştırıyor. Bu da doğru; yakın zamana kadar bir belirsizlik vardı. Fotoğraf biraz daha netlik kazandı diyebilirim. AKP'li, muhaliflerin içinden bir parti mi yoksa iki parti mi çıkacak?.. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi hareket ediyorlar?.. Abdullah Gül ne tarafta?.. Bu iki isimden hangisini destekleyecek?.. Gül, tamamen dışarıda mı?.. Desteklediği partinin gelir başına oturur mu yoksa dışarıda kalır parti tutarsa Cumhurbaşkanı adayı olarak mı ortaya çıkar?.. Yoksa, bu parti kurma çalışmaları, R. Erdoğan ile yeni bir pazarlık yapmak için mi servis ediliyor?.. Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile pazarlık eder istediklerini alırsa parti kurmaktan vazgeçer mi?.."

"Lafı uzatmayalım." diyen Takan, yazısını şu şekilde sonlandırdı:

"Gülcüler' cephesinde durum, düne göre daha berraklaştı. Partileşme çalışmaları içinde bulunan oldukça faal bir kaynaktan aldığım bilgileri şöyle özetleyebilirim;

Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül arasında bir süredir devam eden soğukluk önemli ölçüde giderildi. Ali Babacan, yeni parti hareketinin lideri yani genel başkanı olmak istemiyor. İstanbul'da yapılan özel bir toplantıda Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'e, 'Siz Cumhurbaşkanlığı yaptınız. Eğer partinin başına geçmek isterseniz bize de sizin altınızda çalışmak yakışır' dedi. Abdullah Gül de partinin başında genel başkan olarak çalışmak istemediğini açık bir dille söyledi. Ali Babacan da genel başkan olmak istemediğini ama yeni parti içinde görev alacağını bildirdi. Kaynağım, en geç 1 ay sonra resmileştirilmesi planlanan partide tek sıkıntının kadrolaşma olduğunu belirtti. Abdullah Gül'ün kendisine tam bağlılığı ile bilinen eski Bakan Beşir Atalay üzerinden partinin kadrolaşma ve teşkilatlarında tam hâkimiyet kurmak istediğinin altını çizerek, 'Bu da Ahmet Davutoğlu'nda sıkıntı yaratıyor. Ahmet hoca, AKP'de yaşadığı tecrübeyi tekrar yaşamak istemiyor' dedi. Yani, bugün gelinen noktada "Gülcüler" tek parti ile siyaset sahnesine girmek niyetinde. Abdullah Gül, kendisini ziyarete gelen AKP tabanındaki önemli kanaat önderlerinin 'ne olacak' sorusuna 'Ahmet Davutoğlu'nu izleyin' diye cevap veriyormuş... Yarın ne olur?.. Bu cephede farklı bir gelişme cereyan edebilir mi?.. Bilemem!.. 'Gülcüler' de YSK'nın İstanbul seçimleri hakkında vereceği kararı bekliyor..."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA