Yeni Kabine Hakkında Son Dakika Açıklaması: İlk Bilgi Geldi 2021

Yeni kabine ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kabinenin ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken bunun için Cuma günü işaret ediliyor.

Yeni Kabine Hakkında Son Dakika Açıklaması: İlk Bilgi Geldi 2021

Son dakika : Kabinede değişiklik geliyor.

Son günlerde gündemdeki kabine değişikliği iddiaları dün netleşti ve AK PArtili Mahir Ünal , kabinede değişiklik olacağını söyledi. Bu açıklama sonrası CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova,'dan bir son dakika açıklaması geldi ve 6-7 ismin değişeceği bildirildi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıklamada kabine değişikliğinin kongre sonrasına kaldığı öğrenildi. Kongreden sonra hafta sonuna doğru kabinedeki değişikliğin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

SİYASİ İSİMLER YER ALACAK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile bakanlar, teknokrat adı verilen isimlerden de atanmış ve sektörlerin önde gelen isimleri bakanlık koltuğuna getirilmişti. Ancak yeni kabinede daha çok siyasi isimlere yer verileceği konuşuluyor.

BU BAKANLIK AYRILIYOR

Edinilen bilgilere göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ayrılacağı ve buraya iki bakan ataması yapılacağı bildirildi. İş yükü çokartan diğer bakanlıkların da zamanla ayrılacağı öğrenildi.

HEDEF 2023

Aktarılan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi ve parti yönetimini 2023'e göre şekillendirmesi bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA