Yeni Gaziantep Valisi Davut Gül Kimdir? (2009'da Yılın Kaymakamı)

Resmi Gazete 'de yayımlanan yeni kararname ile Sivas Valisi Davut Gül Gaziantep Valisi olarak atandı. Peki Davut Gül kimdir? Yeni Gaziantep Valisi Davut Gül nerelidir?

Yeni Gaziantep Valisi Davut Gül Kimdir? (2009'da Yılın Kaymakamı)

Sivas Valisi Davut Gül, bugün yayımlanan kararname ile Gaziantep Valiliği görevine atandı.

27 Ekim tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan kararnamede Davut Gül 'ün Gaziantep Valiliği görevine atandığına yer verildi. Peki Davut Gül kimdir? Nerelidir?

DAVUT GÜL

Yeni Gaziantep Valisi Davut Gül 1974 yılında Erzurum 'un Horasan ilçesi 'nde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Gül, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi 'nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Davut Gül 2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Muğla 'nın  Kavaklıdere İlçesi, İzmir 'in Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği grevini yapan Gül, İngiltere'de yurtdışı stajı, Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 'nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli 'nin Kofçaz Kaymakamı olarak atandı.

2003 ile 2005 yılları arasında Şirvan Kaymakamlığı, 2005 ile 2006 yılları arasında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006 ile 2009 yılları arasında Gürün Kaymakamı olarak görev yapan Gül, Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçildi ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü 'nü almaya layık görüldü.

Gördes ve Şarkışla Kaymakamlıklarının ardından 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Davut Gül,  1 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı kararname ile de Sivas Valisi olarak atandı. Bugün yayımlanan kararname ile Davut Gül Gaziantep Valisi oldu.

Davut Gül evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Kamubulteni.com  | Gaziantep