Yeni Ankara Valisi Vasip Şahin Kimdir , Nerelidir?

Valiler Kararnamesi bugün yayımlandı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin Ercan Topaca 'nın yerine Ankara Valisi olarak atandı. Peki Vasip Şahin kimdir? Nerelidir?

Yeni Ankara Valisi Vasip Şahin Kimdir , Nerelidir?

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararname ile İstanbul Valisi Vasip Şahin Ankara Valisi olarak atandı.

Peki İstanbul Valisi iken Ankara Valiliğine atanan Vasip Şahin kimdir? Vasip Şahin nerelidir?

Ankara Valisi olarak ataması yapılan Şahin, 1964 yılında Bayburt 'ta dünyaya geldi.  Vasip Şahin, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 'ni başarı ile bitirdi.

1986 yılının Haziran ayında Erzincan 'da kaymakam adayı olarak göreve başlayan Şahin, 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere 'de çeşitli konularda inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık görevi yapan Şahin, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçeler 'inde de kaymakamlık görevi yaptı ve Düzce'de Vali Yardımcılığı görevini yaptı.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü bünyesinde Daire Başkanı olarak görev yapan Vasip Şahin, 2005 yılı Eylül ile 2008 Ağustos tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren ise İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev aldı ve bu görevlerini başarı ile yürüttü.

Şahin, 2010 yılının Mayıs ayında bir dönem Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğu Düzce 'ye Vali olarak atandı, 3 Ağustos 2012'de ise Malatya Valisi olarak ataması yapılan Şahin, daha sonra İstanbul Valisi olarak atandı. Vasip Şahin bugün yayımlanan yeni kararname ile Ankara Valiliği görvine atandı.

Vasip Şahin evli ve üç çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  |  Ankara