Vergi ve KYK Borçları Düzenlemesinin Hızlanması İçin Önemli Teklif 2020

KYK ve Vergi borçları için düzenleme, yapılandırma teklifi TBMM 'de gündeme geldi. Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında İYİ Parti , teklife KYK ve vergi borçları düzenlemesinin de eklenmesini istedi.

Vergi ve KYK Borçları Düzenlemesinin Hızlanması İçin Önemli Teklif 2020

TBMM 'de KYK ve vergi borçları teklifi.

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri geçtiğimzi hafta TBMM 'de yapıldı. TBMM 'de yapılan bu görüşmeler sırasında KYK ve vergi borçları hakkında teklif geldi. Görüşmeler sırasında söz alan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, teklife KYK borçları düzenlemesinin de eklenmesini istedi.

İNTİHAR EDİYORLAR

Borçlar nedeniyle birçok vatandaşın intihar ettiğini söyleyen Ataş, "Borçları yüzünden günlerdir -buralarda dile getiriyoruz- insanlar intihar ediyor. Ve şu anda piyasalar tıkanmış durumda. Daha önce çıkardığımız birçok düzenlemede 2 taksidini üst üste ödeyemeyen birçok vatandaşımız mağdur durumda ve 4 milyon civarında vatandaşımız şu anda bizden bir kanun bekliyor. " dedi.

KYK BORÇLARI VERGİ VE TRAFİK CEZALARI VE HACİZLER

KYK borçları ve trafik ile diğer vergi borçları nedeniyle birçok vatandaşa haciz geldiğini , e hacizlerin uygulandığını , vatandaşların banka hesaplarına bloke konulduğunu söyleyen Ataş, "Yeniden vergi, SGK, KYK borçları, trafik cezaları, bunlarla alakalı e-hacizler başladı, araç yakalamaları başladı, banka hesaplarına blokeler konulmaya başlandı, keşke bu maddeler içerisinde böyle de bir madde konulup yeniden bir düzenleme yapılsaydı çünkü 4 milyon civarında vatandaşımız bu kanuni düzenlemeyi beklemektedir." dedi. 

Dursun Ataş, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine KYK ve vergi borcu düzenlemesinin de eklenmesini istedi. Ancak teklif reddedildi. 

KYK ve vergi borçları anketine katılmak için: :  TIKLA KATIL

200 ÖĞRENCİ İÇİN PARA VAR...

CHP Kütahya Milletvekili / Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap ise Kızılay 'ın ABD 'de yurt yapımı için aracı olduğu paraya değinerek KYK borçlarını ödemeyen milyonalrca öğrenci olduğunu , ancak paraların ABD 'ye gönderildiğini söyledi. Kasap açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kızılayı da arpalık yaptılar. Başkent Doğalgaz, 8 milyon doları kurumlar vergisi muafiyeti ve stopaj istinasıyla hile ve hülle yolunu da kullanarak Amerika’da Ensar uzantısı bir vakfa transfer etti. Manhattan’da sözde öğrenci odaklı gökdelenler yapılıyor. Bu etik olmayan hile ve hülle yollarıyla Kızılayın ismi de karalanmış ve lekelenmiştir, Kızılayı da bu işe alet ettiniz. KYK kredi borçlarını ödeyemeyen milyonlarca öğrenci varken Amerika’daki 200 öğrenci için sözde transfer edilen bu paraların hesabını neden sormuyorsunuz? Zeytinyağı gibi sürekli üste çıkıyorsunuz."

KYK VERGİ BORÇLARI DÜZENLEMESİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN