Vakıf Arazisi ve Kütüphaneyi Sattırmayan Kaymakamın Görev Yeri Değişti

Nazilli Kaymakamı 'nın görev yeri değiştirildi. Mersin 'e Vali yardımcısı olarak gönderilen Kaymakam Küçük 'ün veda konuşması dikkatleri çekti. Bir vakıf arazisini ve ilçe kütüphane binasını satışa çıkarmadığı için görev yerinin değiştirildiğini söyleyen Küçük, "Cüzdanlarınıza ve arsalarınıza sahip çıkın" dedi.

Vakıf Arazisi ve Kütüphaneyi Sattırmayan Kaymakamın Görev Yeri Değişti

Flaş haber: Kaymakam görevden alındı veda konuşması büyük ses uyandırdı.

Aydın'ın Nazilli ilçesi Kaymakamı İbrahim Küçük 'ün görev yeri son kararname ile değişti ve Küçük, Mersin Vali Yardımcılığı görevine atandı. Görev yeri değişikliği ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim' in  bu konuda etkili olduğuna yer verildi.

FİŞİNİ ÇEKTİM

Erim yaptığı açıklamada, "Nazilli'ye hafif birisiydi gereken yapıldı. Biz buna proje söyledik, yapmadı. Kendi kafasına göre iş yaptı. Ben de bu arkadaşın Nazilli'ye yakışmadığını düşünerek fişini çektim" dedi.

Sözleri yerel basında çıkan milletvekili Erim ise "Fişini çektim" ifadesini kullanmadığını belirterek, "Görevden alınmasını istedim" dedi.

VAKIF ARAZİSİ VE KÜTÜPHANENİN SATILMASINI İSTEDİ

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim' in ilçede bulunan bir vakıf arazisini ve ilçe kütüphane binasını satışa çıkarılmak istedi. Ancak Kaymakam  bu talebi reddetti. Ayrıca Erim'in, İsabeyli mahalle muhtarı ve bir polis memurunun da görevden alınması talebi de Kaymakam Küçük 'ten döndü. Kaymakam Küçük, bu kararların kanuna ayrkırı olduğunu söyleyerek reddetti. 

VEDA YEMEĞİNE AK PARTİ VE MHP 'DEN KİMSE KATILMADI

Son kararname ile görev yeri değişen Küçük için Nazilli Belediyesi tarafından veda yemeği düzenlendi. Düzenlenen törene  AK Parti ve MHP 'den kimse katılmadı.

"RANTÇILARIN ESİRİ OLMADIK"

Küçük veda konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Görev sürecimde hiçbir şekilde taraflı olmadan, herhangi bir baskıya boyun eğmeden, dik durarak, gerektiği zamana insanlığını unutanlara diklenerek göstermeye çalıştım. Akşam yatıp yarın kalkıp imarda nasıl bir şey olursa, hangi hazine arazisi üzerinden ne kadar ne kazanırım diye, hesap edenlerin ne Nazilli'ye ne Aydın'a ne de Türkiye'ye faydalarının olmayacağını bir kez daha ifade ediyorum. Biz rantçının, arsa spekülatörlerinin, orada burada çalışan kamu görevlilerinin görevleriyle ve pozisyonlarıyla oynamayı adet haline getiren hiç kimsenin esiri olmadık, hiç kimseye boyun eğmedik. Bütün arkadaşlarda buradan sesleniyorum, kendi oturdukları koltukların gereğini yerine getirsin herkes. Gereğini yerine getirmezseniz başkaları sizi kukla gibi oynatmaya çalışırlar"

Küçük sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Bazı huysuz, arsız adamlar olabilir. Bazı yanlış adamlar olabilir. Onlarla beraber bizim yıldızımızın barışmadığı doğrudur. Barışmamasından da ben şeref duyuyorum. Bu vesileyle bizim tayinimizin başka bir yere çıkması bizim içim sorun değil" ifadelerini kullandı. Küçük başka bir açıklamasında ise Nazillili yurttaşları uyararak, "Cüzdanlarınıza ve arsalarınıza sahip çıkın"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA